jump to navigation

bAnGuN LaMbAt September 9, 2007

Posted by "eS@RLi" in Lucu.
trackback

Cerite Pasal Bangun lambat

Aku lambat bangun!!!! Ya allah…….ari nie ader
presentation kat kerja aku! mampos! boss aku sumer
ader, kalau aku lambat, abis lah karier aku kali ini.

Aaku bergegas ke bilik air nak gosok gigi. maner
colgate?….alamak!!!!!!…colgate luper nak
….camner nie?…takkan nak gosok gigi tak pakai
colgate? …mulut aku kalau pagi-pagi berbau tak
agak-agak ….bangkai tikus lagi wangi. no time to
buy….terpakser gosok gigi pakai shampoo.

Aku bilas je badan, takder gosok-gosok, sabun pun aku
skip. lepas mandi aku pakai baju…carik baju kemeja
lengan panjang biar smart sikit. takder baju yg dah
digosok!…sumer baju aku ronyok macam kertas kener
gomol…..lerrrrrrr……orang dah lambat
nieee…..terpakserlah gosok baju kejap. aku cari
serika tak jumper…….ader kat dalam bilek adek aku.
aku ketuk pintu bilek dia, tak bukak…aku try bukak
pintu tapi terkunci. hoi leman!!!! bukak pintu ni lah
!!!! aku nak amek serika….kao nak simpan itu serika
sampai kiamat ke aper???? bukaklah cepat!!!! aku dah
lambat nie. adik aku kalau dah tido macam orang
mati…susah nak sadar, aku ingat kalau dia mati betul
betul pun orang ingat dia tido.

akhirnyee dapat jugak aku serika tu. pager aku
berbunyi. opis aku yg page…dia letak 999, urgent lah
tu. aku tipon balik…diorang sumer carik aku. aku
cakap aku overslept, aku on the way, kejap lagi
sampai. aku pakai baju yg baru aku gosok……..eh
apsal kecik nie?……lerrrrr….aku tersalah gosok
baju rupa nyer!…aku tergosok baju adik aku. no time,
aku pakai t-shirt polo, at least takyah gosok.
berdesut aku kluar rumah tunggu teksi.

Sepuluh minit aku tunggu teksi tak datang-datang,
akhirnya ader kosong, aku tahan, teksi stop….and at
that very moment aku teringat yg beg berisi
surat-surat for the presentation tertinggal kat rumah,
aku suruh dreba teksi tunggu sekejap, dia kater ok
sementara tu aku berdesut balik ke rumah. bila aku
patah balik, itu teksi dah takder….so tunggu teksi
lain lah. pagi-pagi memang susah nak carik teksi,
kalau naik bas sah terang tak sempat.

Terpakser aku naik bas…..ramai nak mampos!.macam
sarden aku kat dalam. drebar bas bawak punyer
slow….approaching trefik light dia bawak lagi slow,
dari jauh aku nampak lampu merah, lepas tu tukar ijau,
bila bas dah nak dekat itu trefik light, dia tukar
merah balik, bas pun berenti lah, aku punyer bingit.
aci kat sebelah aku plak tertido, kepaler dia
terlentok kat bahu aku, lepas tu meleleh-leleh air
liuh dia kener tangan aku….eeeeeeeeeee…bau kari,
nie misti baru srapan prata nie, macam nak kasi satu
kompang je.

Orang makin berasak-asak, sebelah aku ader pompuan
mengandung….dah sarat benar aku tengok…dlm ati aku
deyni perut dah gini punyer besar pun masih naik bas
lagi, naiklah teksi…kang tebranak dalam bas kang
tak ke haru jadinyer? aku pun bangunlah kasi dia
duduk, bila aku bangun je, tu aci punya kpala sudah
jatuh itu kerusi punya atas jugak, dia tepranjat, ape
taknyer tengah tido syok-syok kat atas bahu aku…
padan muker dia. itu pompan mengandung taknak duduk
plak….yek eleh deyni macam aku nak tempeleng
je…owang dah kasi duduk tu duduk je lah.

Jadi aku duduk balik lah, aci tengok aku sambil
tersenyum, dia sambung tido kat bahu aku, siol punyer
orang, satu kali punyer tepuk putih nanti. perkara yg
amat ditakuti terjadi juga,…trefik jam. nak
terkencing aku dibuatnyer, tah dah braper ribu kali
aku asek pandang jam tangan aku…..why?……why must
this happen to me today? aku dah penik rabak ,tuhan
aje yg tahu camner punyer berkecamuk hati aku di saat
ini. pager aku berbunyik lagi…..999!….nak call
balik ke tak nak nie? Kalau call balik gerenti aku
kener maki punyer…..abis lah aku punyer
promotion….argghhh!

Aku kluarkan aku punyer handphone…misti nak call
balik lah….aku akan explain the whole situation,
hopefully boss aku understand. “hello…mr ng, this is
malim….. i’m still stuck at this…….”
“malim!!!…where the hell are you, the whole dept is
looking for you….boss will be here any moment u
know” tipon aku tiber-tiber termati…battery flat
lerrr. aku punyer supervisor mesti ingatkan aku letak
tipon….arghhhh…..abis lah aku! nie apek kat depan
aku asek peratikan aku dari tadi, muker macam
lky…..buat bodoh suah.

Aku turun dari bas yg dari tadi tak gerak-gerak…kat
depan ader kedai basikal, aku beli basikal dan
berdesut ke opis. sampai jugak aku kat opis….aku
lari naik tangga menuju ke main entrance, at the same
time ader orang nak
kluar…..bedebooookkk!!!,……aku tergolek jatuh
dari tangga, idong berdarah, fail dan kertas-kertas
sumer betrabor.

Aku pungut balik sumer kertas-kertas….ader yg
melayang sampai kat tengah road aduuuhhhhhhhh…tensen
nyer akuuuuuuuuuu!!!!!!! kereta sumer horn kat
aku…..pon!!!! ponnnn!!!! ponnn!!!!! pasal aku kutip
kertas-kertas kat tengah-tengah jalanraya…..pager
aku berbunyik lagi…beep!!!beep!!!!beep!!!!, orang
pekik “hoi!!!! clear the road
lahhh!!!!!!!!”……….argggghhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!
bingitnyeeeeeeeeeeee!!!!!!! cuaca panas macam kat
neraka…aku dah berpeluh-peluh dapat jugak sumer
kertas-kertas yg betrabor tu.

Aku masuk ke opis, sumer tengah
berkumpul……..tengokkan aku yg baru masuk…..idong
berdarah, baju basah, seluar terkoyak sikit,
kertas-kertas dlm beg tak terurus.

“ahhhhh malimmm……boss is on mc for three
days…the presentation postponed to next week”
supervisor aku buka mulut. macam aku nak sumbat mulut
dia dengan mop.

Tiada kejayaan Tanpa usaha…
ctz…

pErHaTiAn: “aKu” dLm sToRy nEh bKn mErUjUk Pd EsArLi eHh.. hUhH RaMeI BaNgAt yG SaLaH SaNgKa.. T_T MaSe sUrFt tEnEt bAcE cItEr nEh cAm bEsT So SaJeR JeRk aRr mUaTkAn lAm bLoGs mE NeH HaA.. SeKiAn tImE KaSeH.. MuAhAhAa..

Comments»

1. slimshaddy06 - September 9, 2007

ingatkan esrli yg gosok gigi pakai shampoo muahahaha

2. ladylikejeans - September 9, 2007

choiii!! amboi molot slimshaddy06 neh… xder insurans ehhh.. adoii lupper plakss nk bgtau “aku” lam citer tuh kan me.. dier laki ler… isyhh..

3. client - September 9, 2007

hehe ingat cerita kisah idup dia dlm ni… tetiba kisah org len.. pelik :p

4. ladylikejeans - September 10, 2007

CeH!!! NeH Nk kEnA BoH UnDeR CiTeR LaWaKs kAtEgOrI NeH.. EhEhEhEeEe..

5. Sedutmp3 - September 10, 2007

a ah patut wat kategori ler hehehe

6. esarli - September 11, 2007

aHaKsSs.. OrG bR BlAjO LeR WaT MeNdE NeH.. KiTeR KaSi uP GrEd sKeT2 EhH.. ThAnKs 4 uR cOmMeNt.. pEaCe..

7. Sedutmp3 - September 11, 2007

i will read all entry everyday, hope u can update it everyday ye hehehe
anyway u have a nice blog..😛

8. "eS@RLi" - September 11, 2007

KaLu dEr bYk MaSe Yg t’lUaNg… i wIlL TrY My bEsT eHh.. sKaNg nEh aGaK Bz sKeT LeR.. NiCe bLoG?? ThAnKsS SeDuTmP3.. ThAnKsS So mUcH FoR ClIeNt tOo..😀

9. thafiexq - June 20, 2008

aduh! antara drama pagi bersiri yang menarik! arghhh tapi awak laluinya dengan tabah! hehe


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: