jump to navigation

“TaK BiSa mEmIlIh mU~~6iXtH sEnSe” September 15, 2007

Posted by "eS@RLi" in Lirik Lagu.
trackback

Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu,Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Untuk cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku….

C/O
Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya…

(terhanyut jiwa ini,terjatuh dihatinya)

Comments»

1. koko - September 25, 2007

Ape sebenarnye maksud lagu ni? Ade sape2 yg boleh mengolah dgn hebat tak maksud lagu ni?

Thanks..

2. "eS@RLi" - September 26, 2007

CiNtA BeRpAlInG aRaH bIlEr dEr pIhAk lAiN Yg hAdIr.. ErMmM AgAk nYeR, OrG LaKi nEh mMg mUdAh jAtUh cInTa.. MuDaH BeRpAlInG ArAh..

put3 - April 6, 2010

yer lh..
lagu nih sme mksdnya ngn put3..
bakal suami put3 mudah jatuh cinta dgn insan lain selain put3…

3. koko - September 26, 2007

Errmm…Well, let’s put it this way, kalau perempuan yg tujukan lagu ni dkt lelaki cemana pulak?

4. "eS@RLi" - September 26, 2007

KaLu PuSiNg PoNg sAmE GaK.. pAsAnGaN yG TiDaK SeTiA… bEnCiK.. EhEhEeEE.. Tp pAdAn lA MuKe nYeR JuGaK Pd yG X AmIk pEdUlIk tUh.. kLu sYg tUnJuKkAn rAsE SyG..

5. koko - September 27, 2007

i see…hehehe…anyhow, thanks alot.. 🙂

6. "eS@RLi" - September 28, 2007

Ur wElCoMe!!! :p

7. Ridzwan - November 29, 2007

Rangkap teratas menjelaskan semua. Kekasih dia telah meninggalkan dia buat masa yang lama (mungkin bertahun, dari ungkapan terpisah…dari ruang dan waktu). Dari lirik lagu ni, bolehlah dianggap bahawa kekasih yang pergi tak menghubungi dia, menyebabkan dia kesepian.

Dalam kesepian, dia telah bertemu kekasih baru.

Perkara macam ni selalu berlaku. Perempuan pun kerap jatuh hati dengan lelaki lain bila lama ditinggalkan kekasih.

8. "eS@RLi" - November 30, 2007

PaNdAi eN. rIdZwAn M’tAfSiRkAn mAkNa liRiK LaGu ErKk.. hEhEe.. pEr gUnA nYer kLu dEr “KeKaSiH AtI” Tp D AbAiKaN (CaM XdEr).. LbH BaIk tErImA Yg cArE kItEr tUh.. hUhU..

9. az - December 15, 2007

aa tol 2…
lau sesorang 2 di abaikan terlalu lama
mungkin dia kan membuka pintu hati nya tok orng lain
yang l;ebih menghargai nya…
huhuh
tol x🙂

10. "eS@RLi" - December 15, 2007

ThAt’s rIgHt.. wAtPeR Nk tUnGgU SeSuAtU Yg bLoM PaStI.. Yg dEr dEpAn mAtE KaSi SeBaT LoRr… hEhEhEe.. bEtTeR yG TaW M’HaRgAi..

11. ain - January 11, 2008

HaMpEh PnYE lAki….kEnTuT sNgGH…

12. "eS@RLi" - January 11, 2008

hAmPeH ErKk aIn.. cAm hAmPaS KeLaPa.. Da mIk SaNtAn hAmPaS TdK B’GuNa lAgIk.. hIkSs hIkSs..

13. mai - January 23, 2008

sebenanye lg ni laki 2 yg x setia. baca le rangkap ke 2 tu dia cakap memang salah dia. pastu dia cakap hingga runtuh setia dia. tu maknanya dia becinta tapi jauh.

14. aku lah aku - January 26, 2008

rasanya, lagu ni boleh je ditujukan kat pompuan atau lelaki
sebab, apa pon, lagu ni menceritakan seorg insan yg kesepian, pastu dia menerima perhatian dari insan yg lain, so rasanya salah siapa bila perkara mcm ini terjadi? bagi sy, salah kedua2 pihak, pihak yg mengabaikan n pihak yg terabai… renung2kanlah…

15. ayeento - February 2, 2008

pekate korg pas dgr lagu ni dgr lagu gantung(melly) lak

16. ejen empat puluh enam - March 29, 2008

sama jek laki ke pempuan.. dua2 pn manusia.

lagu ni cm jadi kt aku gak la. cuma ada beza sket. pempuan tu penah wt salah gak dulu. dia penah nk tinggalkn aku sbb laki lain. tp x lame pastu dia baru tau aku lg baik. dan selepas tu dia tulus mencintai aku. bile dia dh abis blaja, dia blk tempat dia n keje. mmg susah nk jumpa sbb tempat dia tu jauh. kena naik kpl trbng. so kitorang akan jumpa setaun dlm 1-2 kali je. masalahnya, call hanya seminggu skali jek xpn kalo kredit rm30 dia dh abis dlm skali pakai, dia xkan call aku lagik dlm sebulan tu. aku x kesah kalo x call pn, atleast sms lah. sms xde lansung melainkn aku yg send dulu. itu yg wt aku sepi dan bile masa tu aku akan trigt kenangan manis dan pahit. dia penah wt salah, pe salahnya slalu kontek aku utk amik ati aku. alasan x slalu kontek sbb bz, boleh diterima. tp xkan xleh nk sms lansung? dah byk kali aku pesan soh kontek, tp xde perubahan. skang aku dh jumpa pempuan baru dan dia xtau pn. tak tau cmne aku nak bagitau. x sampai hati dan aku masih sayangkn nya sbenarnya.

17. victor - March 30, 2008

Haiz… lagu neh kena ngan jiwa aku susahlaa…. aku dah bertunang tapi aku dah jatuh cinta ngan sepupu aku plak!! aku pening neh! dua-dua aku sayang….

zliniey - June 24, 2009

laa..ni lg parah…jgn main2 kan ati org awak
nati terkene balik
setia je pada yg satu
lebih2 lg tunang awk
xbaik la camtu…
baik laki or pompuan jgnla wat camtu..
sakit sgt tau..

18. nobita - April 4, 2008

mmg touching tol lagu nie…rase cam lagu dari pakwe aku jerk…atleast dier pilih aku.tp aku suasah la nak pecaye lelaki skang nie…even ktorg still go on aku ttp pendirian aku…huahuauahaua.dlm soal becinta nie suasah nak jangke la..nak salah kan laki..ponpuan pon same gak..tp biase yg pelahap nie laki jer..

zliniey - June 24, 2009

ooo
jadi awk ni d kategorikan perampas laaa
mmm
cian la awek lame tu
d buang camtu jerrr..
sy penah terkene ngan org cam awk ni
tp last2 ex boy sy tinggalkan dia balik untk pompuan lain
adil kan????
so,kalu sy jadi awk,mmg btol la
jgn pecaye sgt kat diorg ni
satu je..dia bleh wat kat org lain xmustahil dia bleh wat kat kite kan???

19. tR0ubLemakeR - April 11, 2008

mnt glew aaa lgu nih,,,,,, mse aku break up dlu,,,,, ex aku kasik lagu nih,,,,,,,,,,, smpy skunk aku hingat seeeyhhh!!!!!!11

20. zXi - April 15, 2008

Hati iNi:

aku memang sudah berpunya dan aku telah jauh daripada dirinya. setelah sekian lama aku disini dan hati ku berubah dan kini aku telah membuka hatiku pada nya, dan kini aku merasakannya. salahkah aku mencintai nya?
hatiku inginkan dirinya sehingga hilang kesetiaan aku pada mu. maaf kerana aku x memilih mu sebagai teman hidup ku.

21. ila - April 21, 2008

best ar lagu nih

22. balqis - April 21, 2008

blh brknln?

23. ila - April 21, 2008

aku x nak kenal ngan ko

24. Rayz - May 2, 2008

maaf ku tak bisa memilih mu…..

25. pwincess 91 - May 19, 2008

best ar lgu nie….dlu ad ar lgu nie sngkut paut ngan aku…tp skang tak ad dh..coz..aku single…huhuhu….

26. frer - May 30, 2008

best bha ni lagu..lau ble lah ku nyanyikan…hahaha..pasti cair awek2 cantik..

27. maut - June 17, 2008

menerangkan tentang alam karma…kematian,,pembunuhan,,kekejaman hahaha darah yang mengalir dari nadi yang tidak bernyawa dan berdenyut..jantung yang bercakap melelehkan darah yang terpancut..semuanya maut dalam ajal yang datang dari karma yang tidak henti….

28. wes - July 17, 2008

TELUR mata kerabau sedap dimakan
TELUR ayam banyak khasiat
KALAU bercinta jangan sampai bermati matian
NANTI cepat pakai tongkat………hahaha…….

SaJAk cinta

29. 6th sense - July 25, 2008

huh!!lagu ni sgt kene dgn aku..bf aku skrg ni tgl kn awek nye sbb ade aku…kiteorg study kt srwk awek nye kt melaka..jauh…die sunyi…
‘Hingga runtuh setiaku kepada dirimu’
nta lh…cian gk kt awek lame die
hope awek lame nye da jmpe org laen n tenang selalu..
insyaallah.n kiteorg pn skg ni..alhamdulillah..bahagie

30. layisaBylla - August 10, 2008

bca la bku x bisa mmilihmu….bes….n dia crita tntang sume lgu yg adie nyanyi….

31. dark Sengal... - August 20, 2008

lagu neh memang betul2 touching….memng kene dgn aku…
aku duk di daerah selatan yg pawe aku laks arah timur.4tahun kitorg kapel….so aku gn dia setahun sekali jek jumper….sometimes sms gn kol pun kejap2…smpi satu tahap aku gase diriku cm jauh gan dia…n tetiba ada someone mendekati aku,..mencintai aku time aku gah kesorgan….maaf ku x bisa memilih diri mu….kerna ku terhanyut mencintai dia….

32. kumakuma - September 2, 2008

aarrghhh…sesuai tol lg ni tok ak…ak bru je kapel..tap dh kne tingl..huhuhhu..pasai pa???sbb dia dh jmpe orng laen..huhuh…nk kate kiteorng dok jauh2 pn x gak..kiteorng dok satu negri..tap enth laaa…agaknye ak x pndai tunjuk yg ak syg kat dia kot…al maklom lerr..first time..nyesal cple ngan dia…walaupon kjap jerr..tap prasaan syang tu dh derr…x perr laaa…ak doakn dia bhgia ngan pilihn dia…walaupon skrang dh kurng sdey tue..tap ak still tkilan cozz dia wat ak cam tu…huhuh

zliniey - June 24, 2009

sabarla
saye tau camne rase nye di tinggalkan org trsayang
lebih2 lg
d tinggal untuk org lain
sy 3 taun couple
tp dia tinggal camtu jerr
sedih sgt2
bile sy tanye
sy ade wat salah ke??
dia ckp xde
dia syg giler kat sy
tp dia pn syg kat pmpuan 2 jgk
kire nye dua2 la dia nak
aduhhh…sakit sgt
walaupun dh masuk 8 bulan break tp sy masih rindui dia
smoga sy tabah
sy rase dah serik nk couple lg
dia firstlove sy
tp dia jg first yg hancurkan ati sy
apepun smoga dia bahagia ngan pilihan dia..
saya..????biarla sepi sendiri n ubati ati ni

33. "eS@RLi" - September 2, 2008

SaBaR La kUmA…. SuAmI IsTeRi pOn d uJi dGn hEbAt..
iNiKaN PuLa.. bR MeNjAlInKaN IkAtAn kasEh.. jGn rIso.. tI bErTeMu nGn iNsAn yG LbH MeNyAyAnGi DiRi kItEr.. ^_^

34. agak terluka - September 21, 2008

aku nk luah kn perasaan..aku n dia kwn dr 1st sem. rapat time sem4… rapat sgt.. such as couple.. tp aku plik dia xnk kapel ngn aku.. 2taun da… suma da tau aku ngn dia. bajet kitorg kapel…

tp 1 day, kwn dia kt kmpung kontek aku.. tnya aku mcm2… dia ckp kehadiran aku dlm diri kwn dia telah melukakan hati org laen.. dia nk aku tgl kn kwn dia.. dia ckp kwn dia da kapel ngn dak 2.dak kmpung dia gak.

yg aku sedey, aku pnah bukak page dak 2, tunjuk kat dia, tp dia ckp xknal n ckp ntah sape2 pompuan 2.

yg aku pasti dia syg aku… tp xnk wat aku terluka… 2taun aku ngn dia even x rasmi kapel tp aku bhagia sgt. aku ckp kt kwn dia yg aku xkn tgl kn dia pape pon jd. dia bley tgl kn aku kalu btol dia xska aku lg.. i luv him very much

35. "eS@RLi" - September 23, 2008

X PaNdAi nYeR Nk bErI PaNdAnGaN Pd pErMaSaLaHaN AgAk tErLuKa nIh..

MaYbE DiEr x bUdGeT DlM PeRsAhAtAn Yg tErJaLiN TuH DlM DiAm tImBuL NyEr biBiT2 PeRcInTaAn.. n dLm mAsE Yg sAmE DiEr dA DeR CoUpLe lAiN KuT.. UtK TaNaK MeNgEcEwAkAn aWk, dIeR X BgTaW n tAnAk mEnGaKu. PaTuT NyEr dIeR KeNa lBh gEnTlE wAlAu pOn aKn mHaNcUrKaN PeRaSaAn yG 1 lG.. SbB KlU BERdOlAk dAlIh CaMnIh.. kETiGa3 nYeR AkN TeRlUkA..

Tp aWaK JgN La rIsAu.. sBb jOdOh tUh kLu dAh mMg d tAkDiRkAn tOk aWk.. wAlAu dIeR TeRpIsAh mCmAnA PoN PAStI AkN BeRsAtU JuA.. KaY..

MaYb jUa dLm perPiSaHaN SeKeTiKa dEr hIkMaH NyEr yG kItEr x tAw..😉

36. ZLINIEY - February 17, 2009

SEDIH LA….NAPE SUSAH NAK SETIA?????PADAHAL DAH TAU POMPUAN 2 MEMANG TULUS CINTAKAN LAKI TU…..GERAM BTOL

37. ANoNYmous cibuk - April 18, 2009

adeh….aku lame da nk luah kan isi hati aku ni…..skang ni aku da kapel ngn pompuan yg bg aku cntek dan cun….tapi,aku agak menyesal sgt sbb aku tggal kan awek lame aku yang sgt setia n tabah melayan kerenah aku mse dlu….dlu pnah aku tgglkan awek lame aku dlu sbb aku x nk die igt aku sgt…da lame aku tgglkn die,dkat dua taun,aku rujuk balik kt die….tapi mse tu die da kapel ngn orng lain…aku sdey sgt….sbb die la pompuan first aku cintai na ku sggup wat ape saje sbb die…mmg aku sdey sgt2 time die kapel ngn org lain mase tu…aku stil lg cntct die mse die kapel ngn org lain….aku ckp kt die,aku snggup tggu die….smpe satu ari die gaduh ngn balak die,n die kapel blek ngn aku…time tu aku rase bhgie sgt sbb dpt die blek…

da dekat due taun aku kapel ngn die..aku jauh sgt ngn die sbb die kt perak n aku kt kl,mmg bahagie….tapi,ntah kenape ati aku terbuke kt og lain….dlm ati aku mse tu mmg x snggup nk tggl kn awek aku…tapi,aku pun x tau….ape da jadi,aku pun x tau…aku tgglkn die sbb awek baru aku tu….n aku x bgtau die…..tobecontinued

zliniey - May 3, 2009

awak xleh camni..awk kene tegas wat kputusan,benda ni dah libatkan ati n perasaan..lebih2 lg awek lame awk..dulu tinggal skrang nk balik,dah dapat tinggal balik utk org lain…jgn zalim kat org..ckp terus trang..biar settle..2 ati terluka sebab awk..awk xrase ape2 ke??

faktab - June 23, 2009

bangang gile ko punye masalah…dah ko kate sanggup pastuh ko blah gak…bodohnye x tahu ape itu cinte….

38. "eS@RLi" - April 25, 2009

AiYOo eN.AnoNyMoUs cIbUk..

AwK NiH MgKn sEnGaJa MeNgUnDaNg mSlH kOt.. “PeRcInTAAn jArAk jAuH” MgKn mEnJaDik PuNcA Pd perMaSaLaHaN AwAk nIh.. tP Sy x sAlAhKaN AwAk..

KdG2 pErCiNtaaN yG TeRlAlU LaMe wAt kItEr rAsE “bOREd” pD HuBuNgAn tUh.. wAlAuPoN MaSiNg2 tLh sAlInG FaHaM N MeMaHaMi pAsAnGaN MaSiNg2..KaT CnI aWk “bReAkoFf” NgN DiEr LbH 2 ThN.. N PaStUh mEnJaLiNkAn sEmUlA hUbUnGaN HaMpIr 2 tHn jUgAk.. i gEUsS Ur aLl BeRkEnAlAn sUdAh lBh dR 5 ThN.. 1 TeMpOh yG AgAk lAmA..

nOw, AwAk meStI WaT 1 KePuTuSaN.. pIlIh AnTaRa 1 sApEr yG BeNaR2 aDa D aTi aWaK TuH.. KlU SuKaR SgT.. WaT sOlAt iStiKhArAh.. If mEnDaPaT PeTuNjUk dR ALlaH S.W.T ELoK lA D AkHiRi NgN PeRnIkAhAn.. BeRcInTa lAmA sGt AkN WaT HuBuNgAn tUh pUdAr.. N AkN M’bUaNg mAsE AwAk..

AwAk FiKiR BaIk2.. n kLu aWaK MeNerImA “oRg br” JaDiKaN KiSaH LaMe sBg kEnAnGaN aWk JeR.. X PERlU KiTER Nk bPaLInG Ke bLkANg lAgIk.. OrAiT!! ;p

39. "eS@RLi" - April 25, 2009

zLinIeY MaRaH Pd lIrIk lAgU KeR?? sAbO2.. EhEhEheE..

zliniey - May 3, 2009

x marah cume sedih jer,nape la susah sgt nk setia..benda ni dah libatkan ati n perasaan..tp org yg xsetia ni tak paham..tp xpe tuhan akn balas balik kat dia..sabar je

40. "eS@RLi" - May 5, 2009

hUrMM.. TAh lAaA..
SaRlI pENaH GaK rASA cAm Nk cArIk oRg lEn jEr.. bilER diER iGNoRe KItER..
SuNyI TaW.. N RaSe sEdEy gIlEr..
Tp mUjUr lA.. Da DiScUss… dA SetTLe aWaL2..
N i wIlL WaItInG 4 HiM.. HuRMM..😀

zliniey - June 24, 2009

yekerr
ok la tu jgn mudah mngalah dgn kesunyiaan k
awk tunggu dia
selagi dia setia kat kite
tp kalu dia xsetia baik xyah tunggu
nati kite gak yg sakit

41. blerkk - September 9, 2009

ape2 pon lagu nie best!!!

42. Bpak - November 15, 2009

mksud lagu ni seorang lelaki dilema.. mencintai 2 org gadis dlm 1 mase..
mmg ssh bl dh m’yayangi 2 org dlm 1 mase.. aku x penah t’pk akan kena kt aku.. tp skrg aku ibarat dlm lagu ni.. -,-!

"eS@RLi" - November 16, 2009

hUrMm..
wAt lA 1 kEpUtUsAn yG TePaT..
mOgE BeRjAyA..
PiLiH SeOrG nOt mOrE ThAn tHaT.. HuRmm..

43. DNA - November 18, 2009

Snow dah pilih sorang ke belum?😛

"eS@RLi" - November 19, 2009

LoM..
SBb yG SoRaNg tUh pOn lOm mUnCuL..
pEr lAgIk 2..3..4..5.. 10.. mIaHaHAa..😀

DNA - November 19, 2009

emm.. bila la dia nak muncul ek!!
.
DNA sorang je la, macam mana pulak boleh datang 2.. 3.. 4.. 5.. atau yang ke 10?

"eS@RLi" - November 19, 2009

AhAhAhAaaAA.. SnOw dEr mISS NuMbEr kEr??
AhAhaa…

44. DNA - November 19, 2009

Snow pasti ke yang Snow tak ada miss, cuba Snow buat kira-kira balik! :p
(siapa la cikgu dia ni yek!) :p

"eS@RLi" - November 20, 2009

sNoW KiRe BaLiK YeR..
.
oNe.. tWo.. tHrEe.. FoUr.. FiVe.. TeN..
hAh bEtOl kAn?? ;p

45. sata - November 20, 2009

hah..btl tu snow..
yg lain tu dh kena curik DNA…
Apasal ko ajar awek sopan ni kira mcm tu bro…
sian dia…sopan bdk nih….sedih aku nengok…
rosak bdk nih kena kau DNA…

p/s: meh sini snow meh..biar abg ajr kira…DNA tu ja’at…huh.. (sorry aa..bro…klu marah kena jual)

"eS@RLi" - November 20, 2009

**pandang muke sata ngan senyuman yg menawan.. kekekeke**
UhUk3.. dNa x aBiS AjO SnOw mEnGiRa.. jA’At kAn dIeR TuH.. *miahaha*
p/s : abang?? bEdEbUb.. jAtUH PeNgSaN~
wAkAkAkA..

DNA - November 23, 2009

aik!
pengsan lagi!
.
nampaknya kena buat CPR ni!!
huhuhu…

"eS@RLi" - November 24, 2009

**saPeR Yg nK WaT cPr TuH?? MuAkAkAkA** ;p

46. sata - November 24, 2009

tepi…tepi…
petugas khas datang…
tepi sikit DNA…..
meh aku wat CPR kat snow tuh…
ngeh3….

"eS@RLi" - November 24, 2009

wOwOwOwOooooO..

*keTaWa gUlInG2* wAhAhAhAaA.. ;p

47. sikkongang - November 24, 2009

aik..
org pengsan blh gelak…

(garu kepala…konfius..)

"eS@RLi" - November 24, 2009

dEnGaR Nk wAt cPr..
SeDaR SuDa.. MuAhAhAhAA..

48. DNA - November 25, 2009

muahahahhaha…
nasib ko la sata..

agak-agak kalau aku yang buat CPR tu mungkin Snow tak nak bangun terus kot!
huhuh… :blush

"eS@RLi" - November 25, 2009

wAkAkAkaa..
TeRlEbEy sUdA NiH.. *blushing* ;p

DNA - November 25, 2009

😀

49. daK kamPOng - April 4, 2010

~~sedih dengar lagu ni~~tak guna punya jantan…aku pergi kursus…ko merenyam ngn wanita lain~~

"eS@RLi" - April 5, 2010

SaBaR La dAk kAmPoNg.. DuGaAn sUmE TuH..
Tp dAh cEk bEbeToL KeR?? MgKn hAnYa sAlAh fAhAm keR.. mAyBe gUrL TuH cOuSiN DiEr kEr.. bYk kEmUnGkInAn bOlEy bErLaKu.. T_T

50. alya adnan - April 25, 2010

CINTA tAk semEsTInyA AKAN BERSATU……………….. CINTA JUGA TIDAK MNGNal SIAper……………..yang penting KITA KENA ikhLASZ terima ‘DIA’ SEAdanya..tak kira saper dia.yang pentING,HAtie kena ikhlas dan sentiasa jujur…………………

51. zati - January 28, 2011

aq skekn ssowg ny..tpi………………


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: