jump to navigation

“nOKhtAh tItIk cInTa..” December 17, 2007

Posted by "eS@RLi" in Cinta.
trackback

Andai hako bijak mengarang, akan hako abadikannya jadik sebuah novel cinta yang tak kesampaian.. Ekekeke…

**Tanggal September 2006**

Perkenalan ku sama seperti budak2 remaja yang lain. Yang inginkan kebahgiaan. Rasa disayangi dan dicintai. Ekekeke.. Memula tuh. Hako kenal member “dier” neh. Name member dier tuh. Fa*** Sebaya dier. Dorang tua setahun darik hako. Ntah camana “dier” dapat no tepon hako. Memula tuh layan cam biasa jerk la. Tak t’fikir pong tok serius. Biler nampok yg “dier” neh betol2 interested tok kenal hako lebih darik kawan dier tuh. Lame2 hako dapat trima. Tapi lame gak lah proses ngorat2 tackle menackle tuh. Muahahaha…

Genap betol2 seminggu kitorg couple. tetiba dier terus m’hilangkan diri. Diam tanpa kabar brita. tanpa pesan dan kata. Puas hako dok call sms sume. Tapi tak pernah satu pong yg dier balas. Selang beberapa hari tuh. Baru dier reply. Dier ckp tanak teruskan hubungan neh. Marah.. Sedeh.. Kecewa.. Frust.. Sume ader.. (Dulu time hako tanak ko nak, biler hako da trima camneh lakss yg ko wat ehh..) Ermm..😦

Hako ajak jumpa tapi dier tak nak. Pernah sekali tuh. Dier caakp okay. Biler da confirmkan date ngan tempat nyer. Dier tak muncul2. Tinggal la hako menunggu sorg kat situ. (Hako neh bukan nyer jenis yang sabar dan suke menunggu orang). Ader lah dalam 3 4 jam hako menunggu. and setelah pasti yang dier tak kan datang. Hako send msg kat dier.. “Awk tak yah la datang, saye da blk…” Kecewa giler. Then ari yg lain. At last dier setuju tok jumpa. Ingat lagik time tuh bln pose. Memula tuh dier tak nak berterus terang. Lame2 baru dier cakap. Yang dier nak mati.. I’ will shock!! Dier nak break.. “Eda leh dapat org yg lebih baik dari saye” Macam2 yg dier kata. Ayer mate ketika tuh tok sah ditanyer la.. Berbesen2 agak nyer. Dier cakap plz jgn menangis. Dier tak suke org yang menangis. Dier tak suke org bersedeh sebab dia. Dier wat sume neh sebab dier xnak tgk org lain bersedey.. (Giler agak nyer dier neh..) Beria2 dier nak kitorg putus. But i dun want. ( Actually dia pong tak taw yang dia sakit. Mase dier keja kat site, outstation kat S’pore tetiba dia pengsan. Memula tuh dia ingatkan cuma sakit2 biasa. Biler doctor da scan sume. Baru dapat taw yg dier sakit..

Dalam keadaan terpaksa. Lame2 dier ikutkan jerk. Kitorg truskan p’couple’an. Seblom tuh. Luper lakss nk bgtau, yang dier neh sakit. Der ketumbuhan kat otak. If ur in my place what do ur do?? Ermmm.. Dalam mase 6 bln tuh. Kitorg kuar tengok wayang sume. Same cam couple2 yang laina. Kadang2 sampai terlupa pulak yg dier neh sakita. Puas hako bertanya kat sume doctor kat tempat hako tuh. Macam mana peluang patient neh. Majoriti yg cakap it’s depends. Kena tengok sejauh maner ketumbuhan tuh. Kat tempat yang merbahaya ker tak. Kritikal ker. Tidak ker. Sorang jerk doctor yang melegakan fikiran ku. Dier cakap boleh.. “Anak buah dier baru jerk operate 3 bulan yang lepas, camtuh..” Doctor yang merawat dier pong menyakinkan dier. Yang peluang untuk sembuh tuh tinggi..

Sampai la malam hari raye cina ari tuh. Mase untuk dier berangkat ke London. Dia cakap seblom dier bertolak, Dia akan call hako. Hako tunggu jugak. Tapi dier tak call2. Maybe dier tgh busy ngn sedara mara dier kat airport. Hako pernah bgtau kat dier. “Walau apa pon yang berlaku.. Hako akan tetap tunggu dier balik..” Isyhhh.. Isyhh.. Isyhh..

Satu jerk lah. yang hako amat marah. x berkenan ngan pangai dier.. dier leh tak bagitau familiy dier.. mak ayah dier.. yg dier sakit.. What do think guyz?? Hanya hako abg dia n tunang abang dia (ketika tuh.. skang hako dpt taw dorg da b’kawen) yg taw perkara neh.. Mende penting yg melibatkan nyawa dier leh keep it secret.. Dier cakap buat per nk bgtau mak saye.. Dorang akan menangis.. Saye tanak tgk dorang menangis.. Dia leh bagitau family dia yg dia nk ke London tok sambung study 6 bln.. Dia cakap dia leh wat operation kat sini tp dia x mau tgk org lain bersedey.. (pelik nyer dier neh…)

**Bermula la episod perpisahan..**

Siapa la yg dapat bertahan.. Berpisah ngn org tersayang.. Kadang2 teringat.. hanya air mata peneman setia.. Kitorg berjanji dengan email dan “YM” jerk la yg leh jadik penghubung diantara kami.. 2 Minggu dier kat sana.. Tetiba nick dier on9 kat ym hako.. Time tuh hako ingatkan dier.. Rupa2 nyer member dier.. Agaknye dier bg add ym dier kat kwn dier if apa2 berlaku.. Hako tanya member dier camana dier.. Member dier ckp dier koma.. For d 2nd time i’m shock againt.. Air mate x dapat ku tampung lagik.. Bercucuran membasahi pipi.. Hanya tuhan yg taw perasaan ku ketika itu.. Ader la 2 kali kut member dier tuh on9 lepas tuh x online2 dah.. Tak taw camana perkembangan n berita dier.. Huhuu..

Dier pernah bgtau dulu.. 6 Bln utk dier trima rawatan sume.. Hako pasrah.. Hanya doa yg mampu ku kirimkan.. Kalau la London cam nk pergi kL jauh nyer.. Da lame hako menjejaki dier.. Sampai la bln 8.. Akhir bulan tuh.. tetiba nick dier on9.. Time tuh mmg dier.. Dier da sembuh agak nyer.. Mase tuh dier bgtau.. Yg dier nk break.. Sekali lagik.. Alasan dier.. “Dier x baik” Hi, entah lah.. Mungkin dier xtaw.. Camana hako menunggu dier kat sini.. Maybe dier x perasaan sume tuh.. Maybe hanya hako sorang yg beria2.. Hako pasrah..

** Dah kembali**

Sekarang dier da blk sini.. Dah ada pon kat sini.. Maybe dier da sembuh.. Dier skang sambung study kat Nilai.. College per course per.. Ntah lah.. Da luper.. Sampai skang hako blom berjumpa dier lagik.. Biarlah mase dan waktu sahaja yg menentukan segalanya andai dier rase ini yg terbaik n membahagiakan dier.. n itu pon kalu dengan izin dari -NYA.. Kalu nk d ikutkan.. da setahun gak lah perkenalan kitorg termasok 6 bln waktu bercouple tuh berlalu.. Hako x menyalahkan dia.. Cuma sampai skang “sebab” per.. tuh yg hako xtaw sampai skang.. Kadang2 biler ingat balik.. same cam cerita dalam novel.. Tak sangka ia leh berlaku dalam kehidupan ku sendiri.. Tapi tuh sume kisah lame.. Ceritera cinta.. Ermm..

Lagu tema: Tiada Lagi – Amy Seacrh, Lokasi: Pc Opis hako, Mase: 3.12 pm

 

bloody_heart-1806

Comments»

1. kantoi - December 17, 2007

sadiss…
Aku DOA kan hako (ko la tu) dapat BERJUMPA dan
JALIN kembali perhubungan yg LALU…AMIN.

tu yg dpt haki ucpakan/DOAkan & harapkan.

2. cicak - December 17, 2007

wa pun harop-harop lu jumpa dgn olang lain arrr…. itu olang selupa mcm along toncet arrrr… sula lama tunggu2 , itu mcm pun ada ka??..
tapi arrr itu suma resam idup loohhhh…. kalu gua arrrr ,, mau terjun dari meja dapur looorrrr…. Lu budak kuat ..hati manyak baik..kira nanti ado org baik2 tentu lorrr…. kita arrr hidup mesti mau hidup looo…mati pun kita kena hidup dulu btul tak ?….
gua salut sama lu… dari jauh gua kecut perut dengar citer lu….

3. "eS@RLi" - December 18, 2007

X MuNgKiN KaNtOi.. coZ DiEr yG CaM XnAk.. eRmM..

4. "eS@RLi" - December 18, 2007

MaYbE BkN JoDoH eRkK CiCaK… ReSaM IdUp Di dUnIa.. hUhUUu.. aNyWaY ThAnKs gUyZ..

5. kantoi - December 18, 2007

Meh..la kita DANGDUT…ibur kan HATI..
jom CAK…dangdut..hehehhehee……….

6. "eS@RLi" - December 18, 2007

AlAhAiI.. DaNgDuT KeW?? X ReTi lEr dAnGdUt2 NeH.. KiTeR lAyAnN HeAvY MeTaL.. HeNtAk2 pAlE.. HeHeHeEee..

7. Sedutmp3 - December 21, 2007

erkk sabow dik sabow

8. "eS@RLi" - December 22, 2007

ErKkSs.. sAbO LeR NeH.. HuHuHuUu..

9. leya - December 27, 2007

terharunyer baca cte 2…

10. "eS@RLi" - December 27, 2007

HuHuHuUuU.. XpEr leYa.. kEsAh lAmE.. Da jAdIk sEjArAh.. iSyH3..

11. aji - January 5, 2008

sabar jer la.. cari ajer yg lain :))

12. "eS@RLi" - January 7, 2008

EhEhEee.. SeDaNg mEnCaRiK.. ;p


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: