jump to navigation

JaDiLaH SePeRtI… February 9, 2008

Posted by "eS@RLi" in Cinta.
trackback

Jangan suka mendedah tubuh
Jadilah seperti jagung, jangan seperti gajus.
Jagung membungkus bijinya yang banyak, sedangkan gajus mempamerkan bijinya yang cuma satu.


Setia terhadap pasangan
Jadilah seperti pohon pisang.
Pohon pisang kalau berbuah hanya sekali seumur hidupnya.


Kecantikan dalaman
Jadilah seperti durian, jangan seperti kedondong.
Durian walaupun di luarnya penuh kulit yang tajam, tetapi di dalamnya lembut dan manis.
Berbeza dengan kedondong, di luarnya mulus dan berkilat, tetapi di dalamnya ada biji yang berduri.


Jaga kesucian dalam bergaul
Jadilah seperti sengkuang, walaupun hidup dalam tanah dan selut, tetapi umbinya tetap putih bersih.


Selalu bertindak adil
Jadilah seperti tandan petai, bukan tandan rambutan.
Tandan petai membahagi makanan sama rata ke biji2nya, semua seimbang, tidak seperti rambutan, ada yang kecil ada yang besar.


Semakin tua semakin bijaksana
Jadilah seperti cili. Semakin tua,semakin pedas.


Jangan bermuka-muka
Jadilah seperti buah manggis.
Buah manggis bis a diteka isinya dari bahagian bawah buahnya.


Menjadi banyak manfaat Opsss! Jgn marah yaaa…

.

Comments»

1. cicak - February 9, 2008

hahahaha… kalu gue arrr…
gue ndak jadik ultraman taro ..wa cakap lu…
ultraman taro kuat wooo…
kalu gaduh dgn raksasa, sure at the end gue musti menang punya lah… pasal gue ada kuasa lazer bbzzzzzzzzz…. kehkehkehkeh…
agak2 kalu lu mau fight sama gue .. lu kena fikir dua tiga kali ..kang gue bzzzzz lu kang !!!! habis rentung lu gue kerjakan…

2. alhaddad77 - February 9, 2008

Nak jadi cam apa ek????????? cam buah kelapa boleh?

3. "eS@RLi" - February 10, 2008

cIcAk~~ aHaHaHaAaaA.. kLu eSaRlI ArR.. EsArLi nK JaDiK.. NaK JaDiK.. JaDiK AwEkS SoPaN LaA.. EkEkEkee..

aLhAddAd77 ~~ jAdIk bUaH KeLaPa kEw jAdIk pOkOk kElApA..?? cOz pOkOk kElApA BeRgUnE DaRiK AkAr hInGgA Ke dAuN NyEr.. kLu bUaH KeLaPa tUh.. kElApA TuE Ka kElApA MuDeR.. ?? MiAhAhAa..

4. alhaddad - February 10, 2008

haah la… huhuhuhu…. tapi kan… buah kelapa kan.. tolak masa baby la.. muda orang makan, tua pun orang makan, klu orang tak makan gak, dia jatuh ketanah dan jadi pokok balik.. so jadi la cam buah kelapa.. cantik luar dan dalam.. dah tua lain citer la kan… kui kui kui

5. "eS@RLi" - February 11, 2008

EhEhEhEeE.. bUaH KeLaPa eHhH.. mAkNe nYeR SuMe oWaNg sUkE.. ErMm kAy gAk tUh.. tP KlU TuE MiAnG LaKsS.. tUh kEnA TuKaR..
~~jGn jAdI SePeRtI KeLaDi.. “mIaNg2 KeLaDi” mUaHaHaA….

P/S: nApEw sAyE KlIk nIcK AwAk x g kAt bLoG AwK EhH.. KaSi lA LiNk.. LeH SaYe lInKkAn kE BlOg sAyE.. LaLaLaAa..

6. Sedutmp3 - February 11, 2008

kalu saya nak jadik ferrari…
leh ke?
ho ho ho

7. "eS@RLi" - February 11, 2008

UiKsS SeDuTmp3.. TaStE TiNgGi.. mIaHaHaHaA..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: