jump to navigation

A Romantic Murderer – Cinta Tiga Segi March 10, 2008

Posted by "eS@RLi" in Lirik Lagu.
trackback

Salam sume pembaca budiman..

Semalam hako dapat lagu neh.. Actually citer neh da penah femes beberapa tahun yg lepas.. Tapi hako baru jerk taw kesah neh semalam. Member opis hako bluetooth lagu neh kat hako.. Dier kate lagu neh banduan yg nyanyi. Sebelom dier dijatuhi hukuman mati.. Rupe2 nyer ader kesah disebalik lagu neh.. Memula dengar lagu neh.. Sedey giler.. Hako pon turut berasa sedih atas kekecewaan yg dialaminya. Betapa kecewa nyer dier ngn aweks dier.. Then, petang semalam hako carik kat you tube rupe2 nyer lagu neh byk ader kat situ. Hako interested gak nak tahu story pasai banduan neh. Then hako jumpa lirik dier.. Sobsobsob.. Sedey.. Macam2 comment diorg boh. Ader yg kate benor nyer lagu neh band dr S’pore nyer.. Sengaja mengada2kan cerita supaya laris jualan nyer.. Hako pon xtaw. Tak kesah la sume tuh. Tapi kalu betol2 kesah neh benar2 berlaku.. Tragis nyer.. Simpati hako pada arwah.. Tak mungkin ader insan yg sanggup melakukan perkara yang sedemikian.. Sepatutnya dier kena rujuk pada ALLAH S.W.T tas segala dugaan yg diberikan.. Cinta kepada ALLAH, cinta hakiki..

LIRIK LAGU “CINTA TIGA SEGI” OR “PERANGKAP CINTA”

Bertahun sudahku menunggu dirimu
Akhirnya kau menjadi milikku
Sukar untuk kumelupakanmu
Kerna kau kucintai selalu

Tapi sayang kehadiran kekasih lamamu
Datang kembali mengenang kisah dahulu
Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diriku

Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu
Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Andai kau pinta tuk melepaskan dirimu
Terpaksa aku turutkan
Anggap ini satu pengajaran di dalam percintaan

Lagu Memori dari Zameer .. -Penjara Taiping- Tahun 03/04

“PeRmInTaAn tErAkHiR.. NyAnYiAn dR PeNjArA”

Hak neh hako rembat darik you tube : –

Kedukaan seorang lelaki yg cuma seminggu untuk berkahwin dengan wanita pilihannya terpaksa akur terhadap kehendak wanita itu untuk memutuskan hubungan dan kembali kepada teman lelaki sebelumnya. Atas pemikiran pendek, lelaki tersebut telah menamatkan riwayat kedua2 wanita dan teman lelaki tersebut.

Lelaki tersebut menyerah diri dan memohon hukuman gantung dijatuhkan keatasnya. Sebagai permintaan terakhir sebelum menjalani hukuman, lelaki tersebut telah memohon untuk memanggil kawan2nya untuk merekodkan nyanyian tulus dari hatinya..  

Smoga roh arwah dicucuri rahmat.. Al-fatihah..

Comments»

1. ruzy - March 11, 2008

Den sodih dongar lagu ni….

2. "eS@RLi" - March 11, 2008

A’AhH EsArLi pOn sEdEy.. sYaHdU N TeRhArU.. 😦

3. twins poli - March 11, 2008

huhuhu sdih nyer ak dgr lgu nie……..tul2 menyentuh jiwa ak……sobsob………semoga arwah dicucuri rahmat.amiiiin……….

4. Kambin - March 11, 2008

Aku pon sama gak… lu org ada otak.. lu Pikirrr!! la Sendiri!

5. ~sYaMieY~ - March 12, 2008

ala, xdpt la nak dgr lagu neh.kite xley tgk u tube,xley nk donlod kat opis neh..
=(

6. "eS@RLi" - March 12, 2008

SaLaM AlL..
LeLaKi kLu dA SyG GiLeR KaT PeMpUaN TuH.. SaNgGuP BuAt pEr jErK.. N KaLu nAk MaIn2KaN sEsEoRg pEmPuAn.. oRg lAkI GaK.. KuIkUiKuIi.. kLu lA PeR Yg eSaRlI DgR NeH bEtOl2 BeRlAkU.. EsArLi pOn tUmPaNg sEdEy tAs pEmErGiAn mAmAt nEh..

sYaMiEy~~ x dPt dGr yEr.. nAnTi sEnAnG2 DeW KeSeMpAtAn cUbA La cArIk.. sEdEy sGt.. hUhUu😦

7. dyana - March 12, 2008

ish… sedih betul. Kalau lah bende nie realiti… tak tergambar aku betape sedihnya kisah lelaki ni. Aku nak check dlm u tube sesegera boleh.

8. Insan Teraniaya - March 12, 2008

Sebenonye pompuan ni x reti nak hargai lelaki kat depan dia.
Pentingkan diri sendiri dan tak tahu nak fikirkan perasaan org lain.
Arghhh

9. "eS@RLi" - March 13, 2008

dYaNa“` tUh lA.. KlU ReAlItI.. AdEr kEr sUmBoDy yG LeY WaT McM PeR Yg dIeR WaT.. SoBsObSoB..

InSaN TeRaNiAyA~~ ErMm.. bEtOl jUgAk tUh.. nTaH LaA.. KaDaNg2 cInTa nEh lEy wAt oRg sEhAt jAdIk sAsAu.. OrG wArAs jAdIk kUrAnG SiUmAn.. dUn kNoW.. HuHuu..

10. simatamerah - March 13, 2008

hmphh..sedih tapi tu lah…nk buat cmne…patut kembali kepada Allah…

11. mohd nazid - March 13, 2008

btl2 sedih

12. jihah... - March 14, 2008

tkutnya dengar lagu nie….lebih kurang mcm kisah aku jew…

13. "eS@RLi" - March 14, 2008

HyE SiMaTaMeRaH.. MoHd NaZiD.. JiHaH.. ErmM lAgU NeH MmG BeRhAnTu la.. KlU DgR MaLaM2.. sEbAk nYeR.. HuHuu..

14. crazyloveman - March 14, 2008

aku penah dengar gak lagu ni kawan aku yang bagi tapi seriuys trak dapat nak hayati….
sebab time tuh kat time squre so orang ramai…
tapi kalau dapat lagu pasti aku sedey gak, sebab baca liriknya aku dah nak nangis…
aku harap akudapat download lagu ni kat mana-mana!!!!!

15. crazyloveman - March 15, 2008

aku dah dapat lagu ni kat youtube!!!!

16. "eS@RLi" - March 15, 2008

ConGrAt cRaZy!! aHaKSSS.. LaGu TuH BeSt.. sEdEy.. sObSoBsOb

17. adisya - March 17, 2008

perggghh,,, masyuuuk!!

18. adisya - March 17, 2008

aku bru jew dngaw lagu nih weyh,,, b4 dis aku dngaw cter jew,,, huhuhu,,,, sedey aaa gak,,, kat youtube ghamey bbakat nyanyi lagu nih,,, tp yg acap wat 2 besh yeeew dak???? hehehe,,,

19. nurul - March 17, 2008

dua ari aku tak dapat tido malam weii…gila sedey ah….aku tak dapat bayangkan macam mane la dia tu jujur n ikhlas semata-mata tok pompuan tu. huhu kalo aku ar, da lama aku bunuh diri heeeeeeeeee…… sedey bangat aku.

20. terry - March 18, 2008

sedeh gler!!!!!!!!

21. terry - March 18, 2008

so nurul jgn sedeh2 bangat…
den loki ni pun kdg2 rse cm u gk

22. Yazid - March 18, 2008

klu blh aku nk mane2 stesyen TV wat ler
lagu ni utk semua orang

23. syiera - March 18, 2008

no cmmt…
mmg bez…
hyati niyh..
mmg bleyh nangis la..

24. monster - March 18, 2008

yup..sure ngis, klau prmpuan 2 idup lagi, dia mmg prpm pling kejam dalam dunia nie.

25. raja mohd hazman - March 19, 2008

gua first time dgr lagu ni taching giler beb.teringat kat awek gua,syahiera binti abdul latiff

26. lily - March 19, 2008

dengar citer dia x bunuh perempuan tuh…dia just bunuh pakwe lame perempuan tu je..tp dah bykj sgt kesah utk lagu ni..tp mmg kesian sgt2 kat arwah..sedey gile…

27. "eS@RLi" - March 19, 2008

HyE aLl.. sObSoBb.. tHanKs sO MuCh 4 Ur cOmMeNt.. SoBbSoBbB..
SaRlI SeDeY X IlAnG G NehH.. sObSoBbsObB.. BeSt nYeR AnDaI DeR InSaN Yg sAnGGuP MaTi tOk kItEr eRkK.. sObSoBsObB.. TaPi x mO LAA SaMpAi cAmTuH KaNn.. sObSoBSoBb..

28. tR0UblEmakeR,,,, - March 21, 2008

errrrr,,,,, chop!!!!! izin laluan yerk,,,, aku dngaw cter gak,,, lgu nih bkn banduan 2 yg wat kn,,, lgu nih ta0n 1999 dah dew,,, tp jd hot stuff bler 2005 mjelang weyh,,,, aku dngaw cter laaa,,,, owg yang wat lagu nih id0p lg aaa,,,,, ayie & berd nme dy,,,, owg kta laaa,,, x taw ner 1 nk cye,,, kompius seyh,,,,, huhuhu,,, tp lgu tuh aku x nafikan lew,,,, menyent0h jiwa!!!!! eheheh,,,, manyak kali dngaw p0wn,,, x ngapew,,,,,

29. siti - March 21, 2008

aku pun sedey dgr lagu ni,pas aku dpt tau tentang lagu ni,tiap2 hari aku datang kat cc semate2 nak dgr lagu ni kat internet…memang syahdu giler….huhuhu

30. jaja pahang - March 21, 2008

mamat tu memang sempoi…sampai bunuh tu memang betul2 frust…tapi akhirnya dia pun mati gak…muka dia bole tahan jugak…sedey2,,,,,jgnlah jadi kat adik badik aku…seram oii

31. "eS@RLi" - March 23, 2008

aLoP SuMeE.. ThAnKs sUdI CoMmEnT..

TrOuBlEmAkEr~~ eSaRlI PoN dA BaCe gAk cOmMeNt2 kAt tEnEt cAmTuH.. NtAh mAnEr 1 Yg bEtOl nTaH LaA.. Tp lAgU MmG BeSt.. nAk2 LaGiK MuNyIk gItAr nYeR.. HuHuu..

32. apik - March 24, 2008

lagu ape nie weh…x sedih pun…..cuma sad jer..hahahaga

33. yus - March 24, 2008

awek aku buat cam ni gak kat aku..patu x aku bunuh kedua2nya…hahahaahahah

34. syahmmmie - March 24, 2008

bila aku dengar lagu nie..jiwa aku sunyi sebab teringat bekas awek yang telah aku bunuh…huhuhuhuhuhu

35. gigolo - March 24, 2008

x bek bunuh orang

36. lelaki gila - March 24, 2008

hahahaahahahahah kesianya

37. ptsb - March 24, 2008

awek aku dak aku bunuh semut di pipinya…hahahaha

38. tR0ubLemakeR - March 27, 2008

aku dngaw lgu nih lg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

39. antologist - March 28, 2008

when 1st heard this song i rasa takut ada mcm2 perasaan…i feel like i want to cry sedih sgt2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i xdpt bygkan mcmana kuat nye cinta dia kat tat girl………………mmg ssh sgt nak ckp……….tapi bila dgr je mesti nak nagis………..but xpe sume dah terjadi kita cuma boleh sedekahkan al-fatihah semoga roh dia kembali dgn tenang….amin………………

40. anis - March 28, 2008

nie mmg suara asli arwah kew..?

41. ~~wuddy - April 1, 2008

Yang bener ibuk..

42. atin tmn tasik - April 3, 2008

sedai tul…..insaf aku dgr lgu nie…..klo aku x bunuh..aku makan je 2 ekor tu…padan muke due2….hohohohohuhuhuhu

43. jiha - April 5, 2008

aku poon lagi sedeyh rr blee ngar lagu nihh.. terguriss ati aku.. arii2 aku bukak komp u ngar lagu nihh..rela d bebelkan ngan mak aku u cari fakta tntg kisah nih

44. majidah - April 5, 2008

sedih sungguh larr.. aku ikut kakak aku r nihh.. die r stori k aku

45. joji - April 5, 2008

bakpee men bunuhh nyerhh..kan da sume mati

46. aida - April 7, 2008

ambo pn sdh jgk…serious ni..sob..sob…sdih thp cipn bl dgr lgu ni..bc plk lirc die touching tul la…

47. norhanim - April 7, 2008

lagu mang sedih,actually pakwe aku yang baru kuar penjara tupun kasi aku lagu ni…tambah sedih lagi…semalam baru kita orang putus…sedih tak terkata…aku mang syang dia,,,tapi ini yang tuhan nak uji..aku redha….

48. haniym - April 7, 2008

kenapa aku sedih sgt bila terjumpa lagu ni…pakwe akupn bekas banduan..lagu ni dia bagi kt aku,suara pkwe aku mang sebiji dgn suare arwah..tapi semalam baru kitorg putus….berat utk aku lalui semua ini…p aku redha ,ni jadinya….doa aku agr dia terus mancari perubahan menjalani kehidupan mjd seorang insan yg bmaruah dan berguna…

49. la carlota - April 7, 2008

Hek2…
1st time sy dengar lgu ni, lgsung x t’tarik!
(time 2 x dengar cite d sbalik lagu 2 lagi la..)

n sy engat band mane la yg nyanyi, x penah dengar laks sore vocalist die?

1st2, engatkan band dr indon, tros sy buh lagu 2 lam folder lagu indon.
hek3…

skali, bile dgar kwn2 citer..
waa….
meremang bulu roma…
hek2..

50. "eS@RLi" - April 8, 2008

hAlOo SuMe.. lAmE X BuKaK BlOg.. bZ LoRrr.. ThAnK SuDi cOmMeNt..
eRmMm.. TaTaW LAA.. MoGe rOh nYeR D CuCuRi rAhMaT..

51. Artificial Stupidity - April 12, 2008

u kill and die for love.. isn’t that… STUPID?

52. Laraqaseh - April 17, 2008

uuuuWWWWaaaaa……..
sEdIhNyE LaAa LaGu NieR…LAGU NIER TOUCHING SNGAT..SORANG LELAKI Y SANGGUP B’KORBAN DEMI CINTA SUCINYE…..
1ST TIME AQ DGAR LGU NIE POWN DA CKUP WAT AIR MATE AQ MELELEH…..
sO pEringat Unk insan y b’name pompan…
jGn Laaa Sgup aNcUrKan Ati insan y m’Cintai kte…kang Jdi cam Lagu nier lakk……aq beh suke mati b’iman dri mati kne bunuh….

53. azian @ yan - April 29, 2008

huhuhuhuhu……1st time dgr lagu niey dari pkwe aku… btol2 menyentuh jiwa beb…. cdey giler bile dgar lgu neh,,, perghhh… menyusuk kalbu… mmbr ku cter arwah 2 kwn kpd akak die nyer kwn.. 1 univrsti.. arwah 2 mmg da rncang nk kwin, tp awek dier jmpe ex-lme dier… 2 yg arwah bngng smpai wat keputusn smpai bunuh 2owg 2… tp… wallahualam… hnye owg yg knl dier jea yg taw cter yg sbnar 2… btol x??????…. hurm,, P/S– InSaN tErAniAyA,,,, X smua pmpuan yg x pndai mghargai lelaki… ada gak lelaki yg x pndai mghargai pmpuan,,, pokok nyew.. smua owg harus lah pndai mnjaga perasaan owg laen.. ha..!!!!!! stuju cgt lah ngan cdangan yazid 2… bkn kat stakat stsyen tv jew!! biar ar lgu 2 berkumandng kat radio gak….hee..

54. azian @ yan - April 29, 2008

kPd SMuA pMbAcA kOmEn NIe…… jGn LaH wAt KEpuTuSan yG MeNgikUt PeRaSaAn… pK DgN rAsiOnAl… cNtA pErTaMA ItU KeNaNgAn.. CnTa KeDuA iTu PeNgAjArAn… & cNtA SeTerUs Nya ItU 1 KePeRLUaN.. hArGaILAh CnTa yG d AnuGeRaHkAn.. hurm…. smoga roh arwah 2 pergi dgn tenang… al-fatiha…. kpd kluarga arwah, salam takziah… wlu pn da lmbt… psti ada hikmah d sbalek smua yg berlaku niey……

55. siti rodiah - May 28, 2008

sedih giler dowh. x tau nak ckp. dlm phone aku pon ade no niew.
hr2 aku dgr. sblm nak tdo,tgh mkn agak setiap masa gak la aku
dgr lagu ni. sedih.pompuan tu BODOH sgt.zmn skrg susanh nak dpt lelaki setia mcm arwah ni.SUBHANALLAH. sedih nyer lg ni. dgr je nangis. teringat pakwe lama aku.

56. siti rodiah - May 28, 2008

lagu ni best giler. sape dgr mesti touching.so dgr2kan la

57. mAnGa - June 6, 2008

god muzik,
gud song,
gud man,
i alwys rmembr ur,
this song make me proud wid ur bro,
god blas ur MmuUuAaAhHH3X

58. anik - June 27, 2008

Ya leh………..aq pas dengar lagu nie cam nak nangis je.tp aku nak ngok video klip nyer……ko ada ke….

59. doresta - July 15, 2008

hahahahhaha

60. ctz - July 30, 2008

peargh!!! lagu sedih giler…..

61. ctz - July 30, 2008

ada btol gak apa kata azian….

62. arsana - August 20, 2008

saya cuma minta pengakuan sebenar dari keluarga arwah atau member2 rapat arwah ketika masih hidup.adakah lagu ini kenyataan dimana arwah yang cipta sebelum meninggal ataupun pencipta sebenarnya berasal dr singapore seperti yang didakwa.tolong jelaskan sebelum makin ramai orang keliru tentang kesahihan lagu ni.jika benar lagu ni dicipta oleh arwah,tolonglah jelaskan dengan senyata yang mungkin,kisah sebenar-benarnya.tolonglah!!!!!

63. Fazira - September 7, 2008

Tipu je lagu tu….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: