jump to navigation

kOl 12 MaLaM March 26, 2008

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

Malam itu tepat kol 12.23am, aku dikejutkan ngan munyik msg. Saper pengirim nyer.. Jeng3.. Kuikuikuii.. Insan ‘a’ “dah tidur kew” Aku reply “dah, tapi terjaga” “Oh.ganggu lakss.maaf2 huhuu..” sopan sungguh anak sapa la tuh.. eheheh.. Lom sempat hako mereply.. munyik calling lakss.. Hako ingat insan ‘a’ yg call.. Tapi insan ‘z’ lakss.. Lame x sembang ngn dier.. Skang nih, hako rase hako ngan z semakin jauh.. xtaw la sbb dier terlalu bz ngn keja.. atau dier mulai bosan ngan hako.. atau hako bkn taste dier.. atau tiada chemestry lagik d antara kami.. x pew la.. dier terlalu tinggi jika nak d bandingkan ngan hako.. n boleh dpt maner2 cewek yg lebeh cocok ngan dier.. petik jari beb.. ader la dlm setgh jam sembang then say tata~~ Hako send msg blk kat insan ‘a’ “xper” dia tanya hako “br pas gayut kew hehe” maybe kerana lama menunggu maklum balas darik hako.. hako jawab “a’ah napew” dier reply “jeles” napew nk jeles.. dia cakap “sbb i love u la.. tuh pasal jeles.. hee” kali nih xtaw tok ke brp kali dier ckp ngn betol.. slalu i lebiu i lebiu.. ehehe.. seriusly ati kecik ako tersentuh… menitis 1 2 ke pipi.. sebak wehh.. sampai 1 ayat dier “awk x perlu la risau pasal saye ye.walaupon saye suke awak, x semestinya awk kena balas kay” “mungkin jodoh saye blm datang.. saya akan menanti ngan tabah” trus bercucuran ayer mata tak dapat ku bendung lagik.. His nice guyz.. klakar.. pandai amik ati.. tapi kadang2 kate2 dier pon pedas gak.. ehehe..

Semalam ym ngan dier.. ader budak baru kenal kate nyer.. dier tanya hako camner.. nak teruskan kew.. hako kate go on.. walaupon ader sekelumit rase yg hako pon xtaw aper sebenarnya tuh.. budak tuh dekat ngn dier.. hako jauh.. sekali lagik hako tersentuh.. “sampai ati saye suke kat awak tapi awak wat xtaw..” bukan tuh sbnrnya maksud hako.. ternyata dier jujur.. baik.. Then, dia tanya hako per perasaan hako biler dier ckp “i love u” secara serius.. hangin la hako abis sblom2 nih x serius kew.. dier ckp serius.. hako xtaw nk ckp camana.. xtaw camana nk terangkan.. korang ley terangkan?? mesti la hako rase gembira, sebak, suke, terharu… sume ader.. da beberapa kali dier ungkapkan ayat tuh walaupon lom direct darik mulut dier sendirik..

Kalau la dier dekat ngan hako.. bekerja area2 cni.. hako pon x pasti klu ibunda leh trima dier.. faktor jarak.. utara selatan.. kan jauh tuh.. dulu hako penah bercouple ngn owang ganu.. mak kate naper jauh sgt.. kalau hapew2 hal susah.. kalu ikut mak carik yg sekampung kot.. alahai.. x besh balik kg..

Malam tadik tetiba pulak hako teringatkan kat ex lame.. walaupon da xder aper2.. tapi hako rase amat bahgia waktu bersama nyer dulu.. adakah insan yang akan mengisi kekosongan same ngn dia atau lebih bagus darik dier.. ntah la.. Kini hako pon x pasti pengakhiran cerita d antara kami.. insan a awak terlalu baik.. gentle.. berterus terang.. sobsobsobbbb~~~~

Comments»

1. cicak - March 26, 2008

susah2 pilih jerr arrr insan ‘c’ keh..keh..keh…
si ‘c’ tu sanggup tunggu ketapi tukar tayar pancit lorrrrrr ..
hahahhaha siap dia tolon pam kan angin lagi tuuuu…..angin kus..kus.. hait!! hait konichiwaaaa!!!!

2. "eS@RLi" - March 26, 2008

aDoI CePaT ToL eN.CaK MeNgHiDu pEnUlIsAn bArU.. KuIkUIii..
NiH Br tEsTiNg jErK NiH.. HaIyAkKk..

3. cicak - March 26, 2008

ahhahahaha… cik eS@RLi test power ranjerrrr tuu.. gue cakap luu…
hako kalu test ekzos buluh tu test arr siang hari ..test tongah memalam buek apo… gue ndak tidur pun tak leh… prengggg!!! sana ..prenggg…sini !!! kang gue panggil ultraman kang !!!! ajak hako gi dating ndak ?….

4. "eS@RLi" - March 26, 2008

WaKaKaKAAaaA… pGiL La oToMeN.. KiTeR PgIl tOk wAn kItEr.. NaMe dIeR sUpErMaN.. EhH BuKaN2.. SupArMaN.. GaRaNg tUh.. eKeKeKeEE.. SaRlI BaLiNg bOm aToM.. 1.. 2.. 10.. 17.. tUtUp tInGa~~~ KeBaBoMmMmmM~~~ kUiKuIKuIiI..

5. cicak - March 26, 2008

ooooOOO … baling bom aTom yerrr…
elleh gue tak kecut perut arrr dgn aTom toK wAn tuuu… nanti gue calling Mak Tom selang sesuku dua umah, kasi dating sama tu toK wAn hako… hahahahahaha … tOk wAn sure syiok tak jadi garang2… padan muka sama itu olang … keh..keh..keh… tOk wAn dier dgn ultraman gue dah jadi geng kamcing wa cakap lu…. plak tu sama2 dorang gi skodeng mak tOm…. kehkehkehkehkeh….

6. kantoi - March 26, 2008

hahahaha……….kalau tak mo insan C….cari la insan K…hahahhahahahahahhahahahaa

Cak:… ‘a’ tu ko ker cak…hehehehhehe.,

eS@RLi….ok la tu dah ad yg suka…teruskan je…ok pe..kan..kan..kan..tak pe mak tak marah dah..hahahahahha,
jauh dekat sama je..flight dah ada skrg..MAS ada AIR asia pun ada..kala merah lagi.!!

kuh..kuh..kuh….

7. cicak - March 26, 2008

hahahaha… btoi..btoi..
agak2 gayat naik kapaltebang naik laaa kete…kete sorong.. kehkehkeh… soh insan ”K” tu sorong kan..
tak pa mak hako tak marah punyer…. kehkehkehkeh…
gue kalu kete sorong kecut perut oooo..lbh2 lagi kalu turun dr bukit bukau ….tersondong2 nanti kang….

8. "eS@RLi" - March 26, 2008

kAhKaHkAhHHhhhH..
tErGeLaK GuLiNg2 eSaRlI BaCe… AdOi sAkIt pEwOt wAa….
kEhKeHkEhHhhH.. X AbIs gElAk g nIh..
aHaHaHaaaAaa.. aDoIi… MuAhAhaa..

9. Sillaturahum - March 26, 2008

Nak jugak!!
insan S xnak ke?
hehe

10. ~sYaMieY~ - March 27, 2008

hey gurl..in dilemma rite?
dun worry, if btl la ‘A’ ditakdirkan for u and die btl2 syg awk, no matter what, smp bile2 pun die akan tggu awk. kalo ‘Z’ plak insan yang awk suke n syg, go on wit him..

ps:have been in dis situation b4..but i still love him n hati ni xley nk terima org len dah.so i choose to be honest ngn sesape saje yg masuk line.hikss!

gud luck girl!

11. "eS@RLi" - March 27, 2008

SiLLatURaHuM~~~ iNsAn s TuH SaPo?? kWaNg3

sYaMiEy~~ eRmMmmM.. dUn kNoW La sYaMiEy.. sArLi sErAh pD Yg d ATAS.. DIA LeBiH MeNgEtAhUi.. ThAnKs sO MuCh.. rEaLlY aPpReCiAtE It..🙂

12. crazyloveman - March 27, 2008

es@rli…
dalam perhubung kena jujur dan percaya antara satu sama lain.
so kalau awak percaya pada ‘a’ sejauh mana pun jarak bukan penghalang.
so, ambillah hubungan yang jujur dan ikhlas k!

13. "eS@RLi" - March 27, 2008

CrAzYlOvEmAn~~ eRmM It qUiT DiFfIcUlT LeW.. X NaMpOk g jLn nYeR.. HuHUuuU… TeNkIu pReN..🙂

14. kantoi - March 27, 2008

kuh..kuh..kuh…….ha jgn lupo..

kalau dah kompom nak mkn nasi minyak jemput2 le kwan² yo…Eden boleh datang tak do hal…siap kan yo MC den 5 hari…boleh HAKO…. (memanjang yo ekau geleng kepalo..).
bilo den nak merasa MC cert. dari ekau ni..hahahahah..

Kalau cak 5 hari tak cukup,ekau kena siap kan MC 10 hari….hahhaha..tul tak cak?..hahahah

seronok ooo kalau jatuh cinto ni…raso nak peluk yo tiang letrik..tapi ekau jgn la pelok tiang letrik yo..malu kek cak tu…dio ada teropong ajaib…pjgn pulak msg den…choww!

15. "eS@RLi" - March 27, 2008

KaHkAhKahh…
kAlO DtG JgN BrAnI bAwAk dIrI JeRk.. SaRlI HaLaU BaLiK…. hIhiHiii.. mUsTi DtG.. nGn prEsEnT NyEr sKaLiK.. HaK Yg bEsO2 LaKsS TuH.. dPt tInggI TiAnG LeTriK PoN X Po.. LaGiK CaNtIk.. kUiKUikuII.. pAnDaI2 ArR eN. kAnToI NgN En. CaK NgUsUnG AdIaH TuH.. GuNe kEtA SoRoNg cAk.. jImAt kOs.. aHaHaHAaa..

16. malyanah - April 6, 2008

ish2…
akak…bile nk khawin nie??
dh ada owg minat kt akak nie…ehehe…

17. "eS@RLi" - April 6, 2008

HaH HaK HaK.. DoA2kAn lA YEr CePaT2.. hIkHiKHiK..😉

18. dyana - April 7, 2008

Salam Sarli… kapel Jarak jauh nie perlukan pengorbanan, kepercayaan antara satu sama lain. Yang penting kite kenal die.Aku tau sebab aku pun jarak jauh gak.. Pakwe ku d perak, n aku d sarawak. Gadoh2 tu aderlah.. tu perasa perhubungan tu. Yang penting kite kene trust satu sama lain n owest bahagia.. rasa bahagia tu perlu.P kan.. jangan terburu2 tau. yang penting Lelaki itu perlu ada waktu kita susah.. takdalah ada pan mate. p sanggup dgr n kongsi masalahnya ngan kita, dia mampu membahagiakan kita. So far alhamdullilah Wan pilihan terbaik. Hope u oso will found somebody yg care kat sarli.

19. "eS@RLi" - April 8, 2008

HyE DyAnA… HuHuUUu.. SaPeR Yg xNk mHaRaPKaN MeNdApAt iNsAn yG BaIk2 kAn.. eRmMm.. pAyAh2.. kAdAnG DiEr cItEr bUdAk nIh bUdAk tUh.. KaT SaNa.. hUhUUU.. DuN KnOw laa.. pAyAh2.. hOw hAa..?? mKn rOtI LorRR.. aNyWaY ThAnKs My pReN.. ThAkS A LoT.. I TrY My bEsT N WisH fOuNd sUm oNe wHo cArE Me a lOt.. sObSoBsObB..😦


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: