jump to navigation

CeRiTa dArI SeOrAnG JuNiOr.. June 26, 2008

Posted by "eS@RLi" in Lucu.
trackback
Peristiwa nih masa aku belajar dulu….tapi bukan pasal aku
arr…pasal senior aku yg giler pandai cover malu….

Nak dijadikan cerita, kat luar pintu gerbang kampus aku nih aderlah
stesen minyak mini (bebudak kampus kata stesen minyak tuh campur ayaq
dalam minyak..takderlah aku check pulak)kitorang yg takde fulus dan
menggunakan khidmat sewa kete selalunya selalu isi minyak dulu kat
situ dalam 5 hengget sebelum betul2 sampai town. Satu hari tu, kawan
aka senior aku ni menumpanglah kete kawan dia (seingat aku, kete
kancil kaler putih)..masa tu dia menumpang kat seat belakang arr…
sampai je kat stesen minyak tu, masa tu member dia park betul2 kat
tempat isi minyak tu…mamat tu tetiba teringin nak makan pisang
goreng yang gerainya tak jauh dari situ…dia kuar dr kete sementara
kawannya menunggu kereta diisi minyak….

Dekat 10 minit jugak mamat tu kat gerai pisang goreng tanpa
disedarinya kawan2nya dah selesai isi minyak dan kawan2 nya menunggu
dia kat jalan depan sikit dr stesen minyak tu…. KEBETULAN pulak
ader pulak kete kancil lain yang kaler putih jugak ambik alih kete
kawan dia kat tempat isi minyak tu….hehehehe tak silap aku,
penumpang kete tue couple kot…..

Lepas je dapat pisang goreng, dengan yakinnya mamat tadi terus masuk
kete yang disangkanya kete kawannya…tanpa melihat pemandu n
penumpang di hadapan….mamat tu sempat membebel pasal ape
ntah….Tibe2 kedengaran suara pemandu kereta tu: ” Errr……
encik…boleh saya tolong???” Punyalah terkujat mamat tu apabila baru
menyedari dirinya dah tersilap kereta..didepannya sepasang kekasih
yang kelihatan blur dan terperanjat melihat dia dengan penuh suspen.
Ekekekekeke. .punyalah gelabah tapi masih sempat berfikir..mamat ni
pon cakaplah…. ..

“Oooooo…saya baru beli pisang goreng kat kedai makcik tu….saje
nak soh korang rasa..amiklah. ..jangan segan2” seraya menyuakan
seplastik pisang goreng, mamat tu berkata dengan yakin…. tapi
couple tu menggeleng.. .risau agaknya mamat tu weng…last2 mamat tu
bg alasan…. “takpelah… .terima kasihla sebab korang sudi luangkan
masa” …masa mamat tu cerita balik kat kitorang…dia tahan je
malu… terus je dia kuar…tetiba je baru perasan kete kawan dia kat
depan jalan…..

Dengan covernya, dia jalan pelan2 kat kete kawannya (kalau lari,
nampak sangat dah kantoi)….tapi ghopenya kawan2nya dah bantai gelak
guling2 dalam kete sebab dah ternampak mamat tu masuk silap
kete…kesian kat kawan aku tuh, tapi mujurlah panjang akalnya cover
malu….uhuhuuhuhuu h

Comments»

1. cikyin - August 28, 2008

kisah yg sama terjadik pada aku arini isk isk
smpai skrg rasa kesengalan tu masih ade..

tp bila baca ko nye cite ni, rsa keyakinan diri kembali ada (cewahhh), rupanye ade jugak org lain buat kes yg sama!!🙂

2. "eS@RLi" - August 28, 2008

wAkAkAkaaaA.. IgT SaMpAi mAtI TuH..

JuST JoKiNg.. >.<

3. boY88 - August 29, 2008

hehe lwk r akak2 neh.sp0rting abeh.titew nk knl muleh ark?ngee.._

4. boY88 - August 29, 2008

nie mespes titew boboy_ayep88@yahoo.com add k..

5. "eS@RLi" - September 2, 2008

NgEeE~~
kItEr dEr fS JeRk.. mS XdEr lOr.. yM AdEr.. LaLaLaLAaaA~~
(“,)

6. cikyin - September 3, 2008

haha mmg konfem ingat smpai mati, siap bleh cite kat anak cucu nnti ttg kesengalan nenek dia nih. aku ade citekan jugak dlm blog aku cikyin.wordpress.com sbg pengalaman sengal yg tak boleh dilupakan dan pengajaran kpd sume org supaya tak terkena mende yg sama (ceh konon) haha sila2 la melawat ye

friends sis!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: