jump to navigation

bIsMillAh 6 July 18, 2008

Posted by "eS@RLi" in Renungan.
trackback

———-CARA BACAAN BISMILLAH 6———-

1. Bismillaahis samii’il bashiir, alladzii laisa kamits lihii sya-un wahuwa bikulli syai-in ‘alim.

2. Bismillahil khallaqil’aliim, alladzii laisa kamits lihii syai-un wahuwal fattaahul ‘aliim.

3. Bismillaahil ladzii laisa kamitslihi syai-un wahuwal ‘aliimul khabiir.

4. Bismillaahil ladzii laisa kamitslihi syai-un wahuwal ‘aliimul qadiir.

5. Bismillaahil ‘aziizil kariim, alladzii laisa kamits lihii syai-un wahuwal ‘aziizul kariim.

6. Bismillaahil ghafuurir rohiim, alladzii laisa kamits lihii sya-un wahuwal ghafuurir rohiim.

Fallaahu khairun haafizhan wahuwa arhamar rohimiin.

———-ERTINYA———-

1. Dengan nama Allah Yang Maha Mendengar lagi Maha Melihat, Dzat yang tiada sesuatu pun yang serupa denganNya, dan Dia Allah dengan segala sesuatu itu Maha itu Maha Mengetahui.

2. Dengan nama Allah Yang Maha Pencipta lagi Maha Mengetahui, Dzat yang tiada sesuatu pun yang serupa denganNya, dan Dia Maha Pembuka rahmat lagi Maha Mengetahui.

3. Dengan nama Allah, Dzat yang tiada sesuatu pun yang serupa denganNya, dan Dia Maha Mengetahui lagi Maha Teliti.

4. Dengan nama Allah, Dzat yang tiada sesuatu pun yang serupa denganNya, dan Dia Maha Mengetahui lagi Maha Kuasa.
5. Dengan nama Allah Yang Maha Bijak sana lagi Maha Pemurah, Dzat yang tiada sesuatu pun yang serupa denganNya, dan Dia Maha Bijaksana lagi Maha Pemurah.

6. Dengan nama Allah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang, Dzat yang tiada sesuatu pun yang serupa denganNya, dan Dia Maha Pengampun lagi Maha Penyayang, maka Allah itu sebaik baik Tuhan yang memelihara dan Dia-lah Maha Rahim”

ni antara khasiatnya
* Makbul segala hajat dan cita-cita.
* Luas rezkinya.
* Jika ditiup kpd perempuan nescaya kasih ia kepada kita.
* Menang dalam peperangan.
* Penerang hati.
* Diajuhkan dari segala penyakit.
* Dibaca 70 kali tiap-tiap hari aman dari ancaman raja-raja dan pembesar yang zalim yang hendak membunuhnya.
* Dibaca ditempat yahng suci nescaya dapat melihat malaikat, jin dan syaitan.
* Dibaca dimalam jumaat 20 kali boleh melihat orang didalam kubur.
* Aman daripada binatang2 buas.
* Air laut menjadi tawar.
* Terlepas daripada terkena bunuh juka dibaca kepada tubuh badan.
* Jika ditulis dan dijadikan azimat atau dibaca pada sawah aman daripada ancaman ****, tikus atau burung.
* Terselamat daripada bahaya musuh dan seteru.
* Terselamat dari karam dilaut.
* Jika dibaca pada minyak malam jumaat tiga kali boleh memudahkan perempuan beranak jika meminumnya.
* Orang yang pekak jika dibaca pada telinganya selam 7 hari nescaya mendengar.
* Orang gila atau yang dirasuk oleh iblis apabila dibaca ditelinga tiga kali insyaallah lari iblisnya.
* Boleh tawarkan segala jenis bisa termasuk bisa sengat binatang seperti lebah, ular dan ikan.
* Boleh tawarkan segala jenis racun dan santau, seperti yang diperbuat daripada miang rebung, ulat buku mati beragan, hempedu katak dan sebagainya.
* Terkeluar daripada penjara apabila dibaca bersungguh-sungguh.
* Dijadikan jampi untuk menghalau jin dan syaitan.

Comments»

1. kantoi - July 22, 2008

sya tiup kat blog awak..kira ok kan…

2. "eS@RLi" - July 25, 2008

UiKsSS… oKaY La tuh.. mAkNe nyER aWK KaN OwAyZ SiNGgaH BlOg sAyE~~ HeHeHee..

3. reza - May 30, 2009

izin copy yer…saya budak baru belajar…

4. "eS@RLi" - June 1, 2009

sIlEr2 rEzA..🙂

5. ladys - December 2, 2009

nice things..
pvt my email pliss

6. ladys - December 2, 2009

nice things..
pvt me pliss

7. mohd rudy - April 10, 2010

terima kasih,inilah tg sya cari selama nie..alahamulillah

8. mohd rudy - April 10, 2010

terima kasih,inilah yg sya cari selama nie..alahamulillah(minta izin copy ye..)

9. zulputeri - July 31, 2010

Siap orang yang dapat membaca ayat tersebut apalagi menghafalnya semoga awak mendapat points fahdhilat dan diberi barakah dari Allah swt…me aceh eh atas mempunyai hati murni untuk berkongsi informasi..

10. "eS@RLi" - August 21, 2010

lAdYs – tHx.. WhAt eMaIl?
MoHd rUdY – tRiMa kAsEh kEmBaLi.. sIlEr lA CoPy.. InFo yG BeRgUnA ElOk d pAnJaNg2KaN..🙂
zUlPuTeRi – sAmE2.. mOgA KiTeR SuMe mEnDaPaT MaNfAaT Dr-NYA🙂

11. Irwan - September 28, 2010

Assalamualaikum,

Mohon izin untuk menyalin dan mengamalkan Ayat Basmallah 6 ini untuk diri sendiri dan seisi keluarga serta rakan-rakan.

Sedeqah Al-Fatihah buat saudari.

Wassalam dan salam kenal.

12. "eS@RLi" - October 6, 2010

w’sAlAm..
SiLeR La aMiK cOpY N PaStE..
mOgE MeNjadI PaNdUaN WAt kItEr sUmE..
tRiMa kAsEh..
SaLaM PeRkEnAlAn JuA..

Gigg - November 16, 2010

Assalamualikum Saudara,
Mohon izin utk copy dan pass kat diri saya dan kengkawan yang nak beramal..Ini ilmu amalan yang baik.Terima Kasih

13. riz - October 23, 2010

assalamualaikum,
alhamdulillah mnta izin copy ye..berkati dan halal kan la semua kami yg copy paste ilmu allah ne…tq

14. `shahrul - December 14, 2010

assalamualaikum..terima kasih kerana ayat ini..

15. razali - December 31, 2010

mohon untuk memgamalkan bismilla 6 ini

16. zaid - January 2, 2011

trime kasih……..
amln doa ni mmg mujarab.
Allah maha penyayang..i love islam

17. Lisa - January 5, 2011

Terima ksih ya..saya minta copy ayat ni..

18. AZREEN - January 5, 2011

TERIMA KASIH..MINTA IZIN COPY AYAT INI..

19. azalia - January 12, 2011

saya mintak izin untuk menyalin doa ini , harap ta kisah . :)tahun ini saya SPM . harap diberi izin lah ya🙂

20. zainab binti zahari - February 25, 2011

salam, terima kaseh, info yang berguna.. minta kebenaran untuk copy… terima kaseh..

21. Md Nazirul mubbin haji nayan - March 13, 2011

As salam tuan punye blog saya mubbin dri brunei darussalam berminat nak mendapat kn bacaan ni.. Boleh tolong kirimkn keemail saya? Terima kasih As salam..

22. Putra - March 31, 2011

Assalamualaikum..Saya nak cari link atau MP3 untuk bismillah 6 ni, diharap dapat membantu.

23. zubaidi38@yahoo.com - April 6, 2011

saya minta kebenaran ya….

24. somad - July 4, 2011

Mohon ijin untuk menyalin dan mengamalkannya. Terima kasih.

25. ADHHA - July 25, 2011

SALAM

TERIMA KASIH. MOHON KEIZINAN DAN MEMOHON KEBENARAN

26. RAJA AZIE - September 19, 2011

SALAM, SAYA NAK MINTA IZIN SALIN, TQ

27. mohamad - October 12, 2011

mohon izin copy,terima kasih

28. myra - October 23, 2011

Mohon shared…

29. sakinah - January 4, 2012

Salam..,

mohon copy ea..:)

heee..temkiu..:)

30. Jass Ree - February 25, 2012

tq tuk ayat d atas…ada ayat yg len g?????

31. intan - February 28, 2012

alhamdulillah..mohon halalkn ilmu yg bermanfaat ini..amiiin

32. amin - March 27, 2012

saya minta izin salin. moga halalkan.

33. iorince - October 7, 2012

Asalammalikum Tlng kirimkan mp3 ke alamat yahoo saya n.terima kasih.(utk menjaga rumah dri jin2 & Smetana)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: