jump to navigation

tAnDa2 sAlAh pIlIH pAsAnGaN July 26, 2008

Posted by "eS@RLi" in Cinta.
trackback
1. Lebih banyak berkorban.

 

Cinta memang memerlukan pengorbanan. Dalam suatu perhubungan tidak boleh menghitung untung rugi. Tapi jika anda lebih banyak berkorban sedangkan dia ala kadar sahaja, memang tidak adil. Apabila anda yang selalu mengorbankan waktu bersama teman-temannya dan keluarga hanya untuk bersama dia, sedangkan dia tidak pernah melakukannya untuk anda. Maka hal ini menandakan bahwa dia bukanlah pilihan yang tepat.

 

 

 

2. Rakan-rakan mulai menjauhkan diri

 

Sebelum dia menjadi kekasih, kawan2 mengelilingi anda. Keadaan berubah seratus delapan puluh derjah ketika anda menjalin cinta dengan si dia. Satu persatu sahabat anda menghilang dan menjauhkan diri maka jangan salahkan mereka. Mungkin saja sikap mereka dipengaruhi oleh sikap sejak anda memiliki dia dan anda bukan teman yang menyenangkan lagi.

 

 

 

3.Sahabat enggan membicarakannya.

 

Saat anda membicarakan tentang dia, ekspresi wajah dan body language sahabat anda terlihat resah. Mereka mulai rajin melihat jam tangan seolah2 dia tidak betah bersembang lama-lama dengan anda. Atau setiap kali anda menyebut nama si dia dan bersemangat menceritakan betapa hebatnya si dia, sahabat anda mengalihkan pembicaraan atau hanya menanggapi seadanya.

 

 

 

4.Hubungan panas dingin.

 

Di awal hubungan, sudah pasti anda dan pasangan sedang hot menjalinkan hubungan. Tapi semakin hari dia berubah menjadi acuh tak acuh dan dingin maka menandakan bahwa dia belum mau serius dengan anda. Ketika ia melihat anda begitu serius menjalinkan hubungan, dia merasa tidak sedap hati. Tak hairan sikapnya jadi berubah seperti itu. Kalau anda ingin hubungan yang mantap dengannya, maka anda telah salah pilih orang.

 

 

 

5. Terlalu banyak usaha.

 

Anda sering kali terlalu berusaha untuk sekedar bertemu dia. Anda selalu guna pelbagai cara untuk ke pejabat dan tempat tinggalnya, walaupun sekadar makan di gerai dekat pejabatnya, atau tiba-tiba datang ke pejabatnya untuk memberi sesuatu. Atau bahkan anda rela bersusah payah mengatur perjalanan untuk bertemu dengannya di tempat di luar kawasan. Padahal, sejujurnya dia tidak menghargai semua usaha anda itu.

 

 

 

6. Hidup terasa terkonkong

 

Anda yang sebelum ini super aktif, independen, penuh semangat, tiba-tiba berubah menjadi orang yang tergantung dan tunduk kepadanya. Anda tidak lagi ke tempat yang diinginkan sesuka hati, atau beraktiviti sesuai dengan minat tanpa keizinan si dia. Jika anda ingin pergi ke tempat yang anda inginkan maka ada syaratnya yaitu harus bersama dia. Pergaulan anda pun mendapat pengawasan ketat darinya sehingga kadang2 dia akan menyoal anda seperti seorang polis kepada penjahat. Apalagi saat anda sedang makan siang bersama rakan sekerja lelaki, pasti dia akan lebih memperketat konkongannya.

 

 

 

7. Berat tubuh susut.

 

Berat badan anda sebelum dan sesudah menjadi pasangannya susut 3 hingga 4 kg. Ada dua kemungkinan terjadinya penyusutan ini, anda melakukan diet keras untuk mendapatkan tubuh yang ideal. Atau anda sering tertekan memikirkan sikap dan prilakunya terhadap anda yang seringkali menyakitkan hati.

 

 

 

8.Hilang Keyakinan diri

 

Anda selalu merasa menyesal telah salah pilih pakaian, aksesori, bahkan kata-kata, setiap habis bertemu dengannya. Jangan mencari-cari kesalahan sendiri, kerana kehadiran seorang pasangan seharusnya menjadi pemangkin keyakinan diri dan penenang diri anda. Jadi apabila anda merasa serba salah dan takut, sebaiknya tinggalkan dia mulai dari sekarang.

 

 

 

9.Isteri / Suami orang.

 

Jika kekasih anda adalah isteri/suami orang, maka sudah pasti anda salah pilih orang. Kerana sudah jelas dia sudah memiliki suami/isteri tapi anda masih tetap mau menjadi pasangannya. Lelaki berstatus suami orang memang sangat menarik hati, apalagi rayuannya. Tapi mereka paling senang menabur janji, egois tanpa memikirkan perasaan anda. Jadi untuk apa anda menunggu dia, saat dia mengatakan akan menceraikan suami/ istrinya, sudah pasti hal itu jarang sekali terjadi.
bleeding_heart-1817

Comments»

1. IchigoMania - July 27, 2008

hmmmmmmmmmmm

2. "eS@RLi" - July 28, 2008

hUrMM aJeR?? HikHiKhIk~~~

3. cutegurl_az - July 29, 2008

huhuhu kite rase sedeh sngt bile org yg kite syg wt bodo jek bile ckp ngan kite.. huhuhuhu kite rase cm nk gigit jek telinga die..
uwwwwwa sedehnyerrr.. die x pham ke yg kite syg kt die..
malahan kite slalu ambik brat sal die.. tp die x pdulikan kite pun.. entah lah kite dh x thu nk wt ape..

4. "eS@RLi" - July 30, 2008

hUrmmM.. SaBo eHh.. dA PaNgAi dIeR GiTeW KuT..
mAsInG2 KeNa fAhAm mEmAhAmI~~ EcEHhh..

5. ayuhara.. - July 31, 2008

kdg2 dia syg pd kita tp dia x boleh nak luahkan..bila kita merajuk,cuba jauhkan diri dri dia baru dia ckp dia syg kita..n baru dia pndai ckp.
Nk faham mmg la kena faham…kdg2 kita je lebih2 tensen la kan..em…..cinta ni sukar nk d tafsirkan kan.
Tp krn syg n cinta kita masih lg bsama dia wahal ramai lg lebih baik dri dia tp kita x mampu nk pilih org lain sbb kita cinta dia.

just opinion jew..:-D

6. "eS@RLi" - July 31, 2008

SuMe nYeR KrN C.I.N.T.A
yG PaLiNg pEnTiNg dPt tImE PeR JeRk, bAiK BuRuK DiRi nYeR..
SeLaGi dEr cInTa.. bAjAi lAh SuPaYa CiNtA TuH SeNtIaSa mEkAr..😉

7. ayuhara.. - July 31, 2008

Betul kata awk tu…tp bajai cinta kena la dari 2 2 pihak…bukan sebelah pihak je.Krn kita perlu tahu adakah kita bmakna d hatinya…kdg2 nk jugak dgr ungkapan syg.Betui x??
Tp kita da mgenali dia,terimalah kekurangan yg ada padanya..

Nway…cintai Allah tu adalah sebaik2 Cinta.🙂

8. "eS@RLi" - July 31, 2008

YuP.. BeToL..
mAyB DiEr x pAnDaI Nk mEmPaMeRkAn cArInG N LoViNg..
tP KiTeR TaW KaN dIeR SyG KiTeR.. HeHeE.. dAn kLu dIeR X Mo kEhIlAnGaN kiTER TuH.. MaKnE NyEr dIeR MeMeRlUkAn kItEr D SaMpIng NyEr..🙂

9. ruffendz - August 1, 2008

i give u everything..love..time..luxury..care..money..everything u said..

but u naver do nothing..nothing at all..u know how hard wanna give u all of that? did u ever heard word “appreciate”? did u know how? did u know how much i love u? did u know how hard i try to give all the best for u? how can so easy ur mouth say i naver give love to you? how easy u juz let me go..whut love mean to you? since we together did u know how much we spend time together? and why u always give me that stupid word “sorry im bz”..whoaa..whut ur job? prime minister? oohh hell no..u just 1st sem in mmu.. kalau u bz pown tak kan kite tak leh bercakap kejap? even for ahour? u got time for ur mypsace..reply that stupid comment on your page..but i just need time and ur space..is it hard wanna give me ahour? should i pay for ur time? how it will cost me? dont worry i afford for it..i rather give u everything i had even my life.. u remember for the 1st time u at mmu and u ask me to come see u? for ur info i naver know how to go cyberjaya..ohh that’s not a problem for me..use google search for map..then “walla” i at cyberjaya..for the all thing i had give or sacrifice for you..then whut u pay back to me? painful love?. u always saying that i naver understand u ( u nak i paham mcm mane? ignore me whole ur life? then when u need me u come to me but when i need u where r u?) u slalu ckp i maki and marah u (yea thats true..i know its my fault but can u see whut i want from u? did i ask u 10mil? did i ask u buy something? No!! im just wanna ur damn “TIME” use ur head and with ur brain. everytime i told u bout whut i need u say whut? “sorry i cant..go find another gurl can give u all” wtf r u saying? if like that why last time u say u love me? whut u use for? a ornament? hye! i know im not your prince charming..but plss..when u say u love someone mean u must do it right. dont play with someone heart..the painful not easy vanish like that.

haizz.. guys sorry for this..really in sad time.

10. "eS@RLi" - August 2, 2008

iTs oK RuFfEnDZ.. HuRMMm.. sOrY bOuT It….
BeRsAbAr.. AwK AkN JuMpA SoRg gUrL Yg lBh tAw m’hArGaI.. Yg lBh mEnYaYaNgI.. yG mOrE CaRiNg tHeN HeR 1 dAy nAnTi..

jGn mEnYaYaNgI OrG 100%, mEmPeRcAyAi OrG 100%… sImPaN SkEt tOk dIrI KiTeR SuPaYa kItEr x tErAsE SgT BiLeR D SaKiTi..

lElAkI Yg bAiK ToK PeReMpUaN Yg bAiK.. N PeReMpUaN Yg bAiK ToK LeLaKi yG BaIk.. rEmEmBeR ThAt.. K..😉

11. ruffendz - August 2, 2008

thx yea..really appreciate that..i wish i can turn back the time..and not fall in love with that gurl..just hope im not something stupid..if u see u anyware sure i punch ur face..😛

12. "eS@RLi" - August 4, 2008

sUmE OrG PeRnAh rAsE FrUsT BeRcInTa KaN.. So bLaJaR La dR KeSiLaPaN.. Dr pEnGaLaMaN.. ;p

13. nurul shaadah - August 11, 2008

best la sume cite kat sini

14. norasyakira - August 11, 2008

nape korang ske wat lawak ek?tp x pe dpt lah menghilangkan boring aku nih.eh..yeh

15. ruffendz - August 27, 2008

it’s not a joke..

16. "eS@RLi" - August 28, 2008

LaWaK KaT LiNk lUcU TuH.. NiH LoVe sToRy lEw..

17. kUtAk - August 29, 2008

pE2 cE eRr…..

18. "eS@RLi" - September 2, 2008

LaYaN JeR~~~

19. zouk - November 28, 2008

ruffendz bro,

did you read above articles, it’s explain a lots. I guess it’s time to move on. I know it’s hard and kind of hurt too. one word…….SABAR. (takes a lot of time and courage, i believe)
And guess what, why don’t you surrender you heart to ALLAH, i’m sure you won’t regret, just like i did. Long story short, it’s happened to me too…. much much more painful.

sorry just my opinion, no joke i believe you bro

20. "eS@RLi" - November 29, 2008

I ThInK hiM ToLd tO norasyakirA cOMmeNt.. ^_^


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: