jump to navigation

tiPs aTaSi aWeKs mErAjUk~~ July 26, 2008

Posted by "eS@RLi" in Cinta.
trackback
Tengah syok ngedate tiba awek korang
buat muka empat belas, muncung dier
dah panjang sejengkal, bijik mata dier
jeling sana jeling sini tapi tak pulak
pandang kat korang. Pendek kata awek
korang tu dah merajuk ler.. Tau ker
korang camner nak mengayat mood awek
korang kepada keadaan asal balik? Kalo
tak tau, korang baca ler tip kat bawah
neih..
SENYUM
sebelum merajuk mesti start
gadoh dulu kan? So, time dier tengah
marah tu korang buat selamber jer
senyum. Kalo boleh senyum tu biar
lebar sampai ke telinga pun takper.
Nescaya awek korang yang plan nak
merajuk tu tak sampai hati nak marah
atau merajuk ngan korang sebab kesian
tengok muka seposen korang tu.
BUAT LAWAK
Hah! Yang ni korang kena
tengok keadaan cuaca ataupun suhu dan
jenis awek korang tu dulu. Jangan main
rembat ajer. Tak pasal bertelur dahi
korang. Kalau menjadi, silap awek
korang yang merajuk tu terkekeh ketawa
dek kelakar ngan lawak korang tu.

BELI HADIAH
Buat korang yang
berkemampuan boleh ler cuba tip ni.
Korang beli ler hadiah yang diidam kan
oleh awek korang yang tengah merajuk
tu. Kompem terus tersengeh dier bila
tengok korang hadiahkan dier BMW 7
series. Ahaks!

HANTAR SMS/MMS/VOICE SMS
Ops! Jenis
ni, korang kena buat bodoh dulu time
dier tengah merajuk. Agak dier dah
cool sikit, korang ambik enpon dan
hantar la mesej untuk mintak maaf.
Lagi bagus kalau korang selitkan lawak
jenaka dalam sms/mms/voice sms korang
tu.

BUAT BODOH
Kalo korang berani ambik
risiko ditinggalkan, korang boleh ler
try tip ni. Bila awek korang tu marah,
korang buat bodoh, bila awek korang tu
merajuk, korang tetap buat bodoh.
Kompem awek korang tu fed up dan terus
ok sebab takder sapa nak layan kerenah
dier. Heheh!

MERAJUK BALIK
Tip ni paling berkesan
dalam memujuk awek yang suka merajuk.
Nak tau sebab apa? Sebab bila korang
pulak merajuk dah tentu ler dier pulak
kena pujuk korang.. Tapi kalo dier
pulak pakai tip buat bodoh kat atas
ni, haku tak bertanggungjawab

 
 

 

Comments»

1. ruffendz - August 1, 2008

hahaha..lawak la bro..

2. "eS@RLi" - August 2, 2008

EhEhEhEeE.. nOt bRo bUt sIs.. mUaHaHaHAA..😉

3. selipaq japann - September 24, 2008

bguih toi la tips unx ni!!!

4. "eS@RLi" - September 24, 2008

tRy lEr.. kUi3..

5. Hanis - May 24, 2009

berani la buat bodoh je..
silap hari bulan, break up la jawabnya..

yang ini pula macam mana?
http://troxs.wordpress.com/2009/05/25/tips-melupakan-orang-yang-tersayang/

6. "eS@RLi" - May 25, 2009

tAw xPER.. HaK3..

bLoG AwAk pOn nOt bAd..🙂

Hanis - May 26, 2009

trimas..<3

7. Bolehla - May 27, 2009

Nice blog you have…hehe

8. "eS@RLi" - May 28, 2009

TeNKIu BoLeHlA..😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: