jump to navigation

“AnDaLuSiA Vs aBuJaK” August 28, 2008

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

Pagi tadik hako dgr era lagik. Hako nih bukan lew pendengar setia era pon. Cume time pagi2 or ptg time nk blk keja jerk dgr era, kui3.. Tapi topik pagi tadik menarik la pulak, berkisarkan “andalusia n abujak”. Yang andalusia nih bese lah kiter dgr kan. Tak pon, org2 kate andartu.. Tapi abujak nih jarang2 jerk kiter dgr. Hako pon br 1st time dgr kat radio pagik tadik. Biasa lah.. stand for “anak dara lanjut usia n abang bujang terlajak” ehehhe.. Rugi pulak rase.. Hako dgr pon da ujung2 segmen.. Huhuu..

Hako tertarik caller girl yg last. Reza tanyer naper lom bkawen lagik.. Umo dlm 20++ . Dia kata nak jaga parents dier. Okay la. Then, reza tanya xkan la mak ayah dier nak soh jaga sampai x nak tgk anak dier b’kawen kot. Nak merasa ada cucu. Girl nih ckp, kakak2 dier sume da kawen.. So utk mak dier nak dpt cucu tuh, tuh bukan lg menjadik persoalan nyer.. sbb nyer mak nyer dah ramai cucu dah pon.. hehehe.. and lagik 1 musti la wanita ini bekerjaya..

Hako bersetuju ngan pendapat girl nih. Bahawasanya, laki baik2 sume nyer hampir pupus. Kalau tak pon, yang baik2 nih sume nyer da jadik laki org.. Huhuu.. Tapi tidak ler sampai nak jadik 2nd wife pulak kan. Ramai wanita skang yang lbh berjaya, bekerjaya.. N telah tertulis pon sejak azali yang wanita itu akan lebih ramai dr bilangan laki2.

Kadang2 pengalaman lepas pon buat hako seriau jer nak bercinta balik. Dalam mase sethn ajer solo, 3 orang dah hako reject. Jahat kan hako. Actually, bukan la memilih. Saper la hako klu nak memilih.. Hidung x mancung.. Kulit gelap.. Hak3.. Cume, yang hako harap2 kali nih.. Biar la ini yang last n terakhir.. Ecehh..

Kadang2 tgk or bace kes penceraian pon buat hako seram jerk. I want to be like my mom n my dad.. Ecehh.. bluwekk tetiba plak skipping nih. Mak ayah hako hampir 26 thn berkawen, kalu nak ke mana2 buat aper2 mesti berdua. Berdua itew lebih baik.. Hikhik.. Sebab itu, hako nak biar la sampai ke mati hako bersama “nyer”. Dan bakal laki hako pon xley la pasang 2 3 ehh.. Hako sekeh kang.. Wakakaka..

Hurmm.. tuh jerk la yg hako nak citer kot. Sok2 citer lagik.. Kang makin merapik pulak.. HikSS..

See yaa~~~

Comments»

1. dyana - September 5, 2008

Salam sarli…

Sarli pekaba? lame dah tak lawat blog sarli.. Sibuk Sangat2. Owh ye… td sarli ada mention pasal keje ngan goverment kan? Insyaallah kalau dah rezeki sarli nanti akan dapat gak. mcm dyana tak da lah mimpi atau mengharap sgt keje ngan goverment nih… dyana dapat setelah byk kali interview. Yang penting kita mantapkan diri ngan ilmu serta pengalaman sebab semuanya tak seindah atau seperti yang kita jangka. Tapi Alhamdulillah, pilihan utk keluar dr pat keje lame tu bagus. Insyaallah ada rezeki… gitu gak ngan jodoh. setakat nie apa yg di rancang sentiasa tak menjadi. mungkin Allah nak uji lagi perhubungan kita rang… huh

2. "eS@RLi" - September 6, 2008

sAlAm dYaNa..

kAbO BaIk.. ^_^
sAmE LeR.. SaRlI PoN LaMo x JeNgOk bLoG DiAnA.. SoWi tOo~~ ;p
HuRMm.. bEtOl tUh.. SeTiAp pEr yG kitER Nk kEnA DeR UsAhA..
LaMe2 tUh iNsYAalLaH DeR ReZkI NyEr..
jOdOh pOn cAmTuH JuGaK.. SaBaR N SeTiA MeNuNGGu.. ChEwAhH~~
BeSe lA dYaNa.. oRg yG 10 tHn bKAWeN PoN CaM2 DuGAan.. iNi pUlAk dLm perChEnTaAn.. hEEEe.. DoA BeByK.. jOdOh x kEmAnA..😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: