jump to navigation

cUtI-CuTi mesIa June 18, 2009

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

Hari Sabtu yang lepas, hako gi Sungai Klah Hot Springs Park kat Sungkai, Perak. Nih pon company nyer vacation 2 ari 1 malam (klu tak, takder nyer hako sampai kat situ.. hukhuk). Yang seronoknya sume nyer disupport. Ahaks!  (best giler). Tak sangka 2nd bos HQ pon turut join sekalik. Kitorang bertolak dalam tghari. Sampai sana around 5 lebey camtuh. Sepanjang perjalanan hujan (lebat plaks tuh). Budak-budak opis hako risau jerk rosak program tak dapat mandi-manda (coz dah excited nk berendam dalam ayer panas.. hak3). Tapi mujur, sampai-sampai hujan mulai reda. Bos hako tempah villa tok penginapan kitorang. Memang cantik giler villa tuh. Amat sesuai sekalik klu nak bawak parents datang bercuti kat sini. Korang pernah pegi tak? Kalau belum pernah, expecially yg telah berkeluarga coba lah try tempat nih. Kalau datang just utk mandi, tiket nyer RM10 tok dewasa dan RM8.00 tok kanak-kanak.

Petang tuh around kol 6, kitorang sume gi mandi-manda. Nak gak melepaskan hajat ari tuh jugak. Miahaha. Malam tuh, pas dinner. Dalam kol 9.00 mlm, kitorang memulakan operasi bbq. Kerja orang laki dok panggang-panggang. Hako ngan bos hako dok sediakan apa yg patut kat dapor. (Tak banyak pon yang hako membantu sebenor nyer, kebanyakkan nyer bos hako yang buat.. ehehee). Pandai jugak bos hako memasak. Ahaks!

Makan mase 3 jam baru settle sume nyer (lame giler kan..wakakaka). Kol 12-1 baru makan. kenapa lame giler?? Sbb manyak giler menu. Nak taw menu-menu nyer? Ahak. Kang korang tangkap leley plaks. Ada ikan, ayam, ketam, kambing, kentang, coslow, nasik goreng cina, ahahaha.. banyakkan?? Bersama ayer lemon tok meneutralkan dan melancarkan segala kerja-kerja penghadaman dijalankan.. ekekeke.

Dekat kol 2 pagi kut baru hako masok tidur. Esok nyer pas breakfast kitorang gi mandi manda lagik utk kali terakhir. Check out patut nyer kol 12. Tapi terpostpone sampai kol 1. Hahahha. Sepanjang percutian nih, memang seronok sangat-sangat rase cam tanak balik jerk. (1st experience hako gi holiday ngan member2 opis) Ngeh3…

Diam tak diam, masok 3 month hako keja kat sini. Nak taw tak 2nd bos hako nih masih lagik bujang trang tang tang.. ahahaha.. Mase hako br start keja dolu2, hako igtkan 2nd bos hako nih bujang dua kew bujang tiga kew (time opismate perkenalkan sambil gurau2) Rupa-rupanya mmg bujang lagik.. ehem.. (yang kurang best nyer orang k******n) hikss.. Umo sekitar 30-an kut. Dulu, hako selalu terfikir lelaki semakin pupus. Spesis makin terancam. Kalau ada pon dah menjadik hak orang. Tunang orang husband owang.. ahahaha. Tapi biler hako fikir2kan balik, masih ramai lagik rupe2 nyer org laki lam dunia nih yg masih bujang dan yg masih boleh diharap (maaf la yerk atas statement hako nih. haks!. Kumbang kat opis hako yang 2 nih pon still bujang n available. Kui3.. and abang hako sendirik pon blm lagik berumah tangga. So gurls2 xperlu la risau andai blm ketemu jodoh. Biar lambat sket asalkan kiter berjumpa ngan mr.right kiter J

Korang igt lagik tak kes kucin kecik yang terperangkap kat keta hako ri tuh? Yang slamatkan nyer member opis hako yang bernama Mr. A. mamat nih orang nyer memang suke bergurau, pandai berjenaka. Now hako nak menceritakan sket jejaka kedua lam opis hako nih. Umo lingkungan 30-an Mr. Z. Dier nih orang nyer agak pendiam Tapi biler dah kenal tuh, okay la takder la diam sangat. Ahaks. Mungkin umo dier menampakkan dier seorang yang matang. Hurmm. Hako tertarik satu sifat mamat nih, yang dier nih pandai memasak and biase ngan kerja2 dapur. Sungguh tak ku sangka 1 sifat yang tidak hako ketahui selama nih. keh3. (nih pon hako taw time cuti2 mesia rituh, mamat nih ringan tulang kat dapor.. ;p)

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: