jump to navigation

Ladies Gath June 22, 2009

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

Hari Sabtu yang lepas (hari Sabtu lagik! kebanyakkan citer hako nih ari Sabtu jerk yerk. cam ari lain takder citer jerk.. ahaks), hako gi “ladies gath” budak2 forum nyer planing kat Sogo. Kire nih 1st time la nih nak berjumpa ngan geng2 hako (eceh ader geng tuh.. kekeke). Dah berapa abad dok plan, asik tak menjadik jerk. Finally, tercapai jua impian dan citer hako and de geng. Kwang3. Actually, 1st plan kitorang nak buat kat Mid Valley alih2 setelah ditolak ditambah bahgi darab punca kose 2 sume. Tukar plan buat kat Sogo plak. Orait gak, coz  kat Mid Valley hako terpakse tuko tren. Leceh la sket. Naper hako tak drive jerk? Isyh tak reti la hako, kang sesat laks nak mencarik keta sport ku. Caper yang susah? hako jugak.. ekeke.

Mase hako dok nunggu komuter kat stesen **** nak bertolak ke Bank Negara tuh, hako der dengar orang swit2 (bkn gule2 taw) switt yang ngorat gatal tuh. Ceh. Time tuh hako sorang jerk coz tren baru jerk berlepas (senang citer hako tertinggal tren la tuh). Memula tuh hako ignore jerk ( jual mahal! kekeke statement tak boley bla ehehe). Elok hako minum ngan makan roti (waktu tuh da tengahari pas keja bertolak, lapo giler hako beli ler ayer ngan roti  sekadar mengalas perot tak makan sedarik pagik) makin galak laks munyik orang swit tuh. Mengganggu betol konsentrasi hako ketika itu yang sedang menikmati roti cokelat. Ngee. Carik2 rupe nyer mamat endon kat seberang sinun. (Ceh der hati nk ngorat hako.. bluwek.. keh3) sib baik tak lame stesen tuh dipenuhi ngan orang ramai. Huhuu. Sengal tol~~ ngee!!

Dalam 15 minit nunggu tren, akhir nyer sampai jugak tren nak ke Bank Negara. Hako nih kalau dalam tren suke dok nengok orang. Sajer usha2 tabiat orang di tempat awam. Ngeh3. Kadang2 tuh suke nengok couple2 coz couple2 nih kalau dah berdua bukan nyer sedar orang pandang dier ker tak. Terase dunia bagai diorang yang empunye kut. Kah3.

Darik umah hako (stesen kat area umah hako) ker Bank Negara ada lah dalam sejam 15 minit camtuh. Elok tak lame hako sampai kat stesen lrt coz der janji ngan sowang kawan (Cik N) yang join sekalik, Cik N pon sampai. (Budak pantai timur memang cun2 belaka).

Then hako ngan Cik N meneruskan perjalanan ke Sogo tok berjumpa ngan seorang lagik Cik Q di tempat yang telah dijanjikan. Awal Cik Q kiter sampai. Pusing2 sat sekitar Sogo, then Cik Q ajak kitorang makan kat Secret Recipe. (cam taw2 ajer tengah lapo giler.. keh3)

Macam2 yang kitorang bualkan, mesyuarat tingkap tak putus2 ngan topik dan isu panas. (hako tak buley luper isu “A Famosa” hanya hako dan teman2 hako jerk yang taw Wakakaka~~ Lame pastuh datang la Cik B n Cik S. Cun giler Cik S nih (Orang Malacca). Tapi yang tak besh nyer, Cik B dan Cik S join sekejap ajerk. Ada hal lain kata nyer. Alahai!. Pas makan2 sembang2 pusing2 Sogo, kitorang temankan Cik Q gi kedai munga. Bukan nak belikan munga tok hako eceh tapi nak mencarik reben untuk gubahan hantaran kawan abang beliau. Ehehehe. Pastuh, kitorang gi pasar malam kat jalan TAR yerk? (if hako tak silap la.. ahahaha). Bersurai lam kol 7 lebih camtuh. Hako yang tengah bulan nih pon (sengkek tuh) nak gak shoping! Ades~~ (nih la salah 1 masalah hako. I think, masalah sume kaum wanita kut. Pantang tgk sale! Wakaka)

Sebenarnya, hako ader citer time balik (situasi dimana hako berada di dalam komuter). Tapi terase segan tahap “rabbit” plaks nak menceritakan. (Kang korang kater hako minah perasan plaks). Muahahaha. Itu jerk la, serba sedikit kejadian yang telah berlaku pada ri Sabtu yang lepas. Trima kasih diucapkan atas pembacaan kalian. Sehingga ke temu lagik. Miahahaha~~

girly_comment_11


Comments»

1. asyraf - June 23, 2009

siapa cik S tu???

2. "eS@RLi" - June 24, 2009

aDeR La.. aHaKs!

3. DNA - June 29, 2009

huhuhu..
sampai ati Snow tingalkan DNA! kata nak ajak sama. ;(
DNA dah pinjam beg tangan mak DNA dah untuk join sama.. alih-alih Snow boleh lupa kat DNA ye..

“sampainya hatimu,meninggalkan aku!ku pergi penghilang tanpa berita..”
(ehh!! betul ke lirik ni hah?)

4. "eS@RLi" - June 30, 2009

hIhIhiI..

(sAmPaI JeRk..hEhEhEE) SoWi arR.. tUh lA DnA.. CaPeR SoH LAmBaT.. KaN Da jAnJi TePaT kOl 12.00 TgHaRi kAt sTeSeN TuTtTT.. SaPeR SoH SaMpAi kOl 12.01 mInIt.. KeNa aR TiNgGaL… iSyH3~~

“sAmPaI sUrGa kU MeNuNGGu.. sAmPaI SuRgA Ku cInTa mU..” (hA CeNgGiTeW La lAGU NyEr..lAgU PeJaI TaHiR.. “SaMpAi sUrGa..” eKeKeKeE..)

5. cicak - July 1, 2009

feewwwwwwwwwwweeeeeeeeetttt!!!!!

6. "eS@RLi" - July 1, 2009

sAlAh lA BrO..

“pHeEEEEEEwiiTtTtttTtt”😀

7. DNA - July 2, 2009

kkikiki.. ;-p

ok,ok.. nanti kalau ada apa-apa sebelum subuh DNA datang ek Snow..
:-p

WARKAH dari bau

Takkan lagi aku menunggumu
Kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
Puasku mengharapkan dirimu
Seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu
Kau tempuhi penuh bahagia
Diriku mahu kau tahu
Pedih ini kau tak terasa

Warkahku mengharapkan dirimu
Seperti yang aku kenali dulu
Setiaku menantikan dirimu
Seperti setianya terhadap diriku

Tapiku melepaskanmu
Melangkah namun tak berdaya
Terusku terus menunggu
Cinta yang takkan pernah ada

Tapiku melepaskanmu
Melangkah namun tak berdaya
Terusku terus menunggu
Cinta yang takkan pernah ada

Tapiku melepaskanmu
Melangkah namun tak berdaya
Terusku terus menunggu
Cinta yang takkan pernah ada

huhuh.. sedihnya! macam orang putus cinta la pulak! ;-p

8. "eS@RLi" - July 3, 2009

hIhIHIhIhIi.. CeNGGiTeW La.. jAnjI OrG UgAnDa.. eHeHeHEE..

sUkE LaGu tUh.. sedEy~~ sOb3 ;p

9. DNA - July 4, 2009

la..
Snow pun suka lagu tu ke! tak sangka kita berdua ada persamaan yek!!

i like!!!!😀

10. "eS@RLi" - July 6, 2009

i lIkE ToO!! EhEhEhEee🙂

11. DNA - July 11, 2009

😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: