jump to navigation

CiNtA TiDaK MeMpUnYaI SeBaB.. July 10, 2009

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

Dulu, member hako pernah cakap “kita bercinta tidak mempunyai sebab”. Hako jadik pelik. So nak base pada apa? Bukan ker melalui sikap, perangai, attitute (same lah tuh).. yang membuatkan kiter berasa  senang berkawan dengan dier dan seterusnya terjatuh cinta pada dier. Tak, member hako menafikan nyer lagik! “Sikap dan perangai seseorang pasti akan berubah”. “Kecantikan keayuan pasti akan dimamah usia jua”. Tak banyak mesti ada sedikit. Then, hako bertanya “so, macamana kiter nak taw.. sedar.. yang kiter fall in love pada seseorang?” Member hako cakap, “biler kiter memandang nyer, ader rase getaran di hati”. (jiwang la plaks!) . Kalau cenggitew, umpama cinta “pandang pertama lah?” Macam tuh? Now, baru hako faham. Memang betol apa yang member hako katakan dulu. Dulu hako suke dier kerana sikap bertanggungjawab dier. Perangai dier. Tapi tak semua manusia tuh sempurna. Lama-kelamaan dier berubah juga! Totally change!! Entah lah! Kadang-kadang apa yang berlaku tak perlu kiter kesalkan lagik. Mungkin hako tidak cukup baik untuk dier. Mungkin.. Mungkin hako tidak cukup caring. Tidak pandai mengambil hati. Hurmm.. Now, segala-galanya hako serah pada jodoh! “Perempuan yang baik dijadikan untuk laki-laki yang baik, dan laki-laki yang baik dijadikan untuk perempuan yang baik”. Janji Allah s.w.t itu pasti!Insyaallah..

Tuhan kirimkanlah aku, kekasih yang, baik hati, yang mencintai aku, apa adanya


can-take-me-there

Comments»

1. nickindajungle - July 10, 2009

i know u r a good girl n also a good frenz…

2. "eS@RLi" - July 10, 2009

ThAnKs.. I WiLl.. iNsYaAlLaH..🙂

3. asyraf - July 10, 2009

Mungkin aku hanya perempuan biasa

Seringkali kalah dengan manis kata-kata

Maka, janganlah kau ambil kesempatan

Memberi harapan, kemudian meninggalkan

Bila aku sedia menerima kau seadanya

Yakinkan aku, segala yang kau kata

Memang benar-benar kau maksudkan

Yakinkan aku, segala yang kau janji

Takkan sesekali kau mungkiri

Yakinkan aku, bahawa engkaulah lelaki

Yang memang ditakdirkan untukku

Sudi menemani dan mencintaiku selalu

"eS@RLi" - July 11, 2009

ASyRaF~~SuMe yG awAk cKpKaN nIh, nIh lA lAkI2 yAnG sNoW HaRaPkAn.. iMpIkAn.. By d wAy.. ThAnKs!

4. nickindajungle - July 10, 2009

“Sometimes The One You Love Turns Out To Be The One Who Hurts You The Most And Sometimes The Friend Who takes You Into his Arms And Cries When You Cry Turns Out To Be The Love You Never Knew You Wanted”

"eS@RLi" - July 11, 2009

cIk nIcK~~ hUrMM mAyBe.. SuMe kEjAdIaN DeR HiKmAh d SEbAlIK NYeR KaN.. sNoW ReDhA.. (EcEhH CaM KrItIkAl~~ KeKeKe)
I’M JuZ WaItInG 4 My mR. RigHt.. PrAy 4 mE mY dEaR..🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: