jump to navigation

pErNaHkAh aNDA.. July 23, 2009

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

Pernahkah anda berada dalam situasi yang begini? Anda berkawan dengan seseorang yang anda anggap “kawan”. Lame juga anda b’kawan dengan beliau. Dalam mase anda berkawan dengan beliau. Anda ada berkenalan dengan “seseorang”. Anda mula menyukai “pemuda baru” yang baru hadir dalam hidup anda. Anda menerima “pemuda baru” apabila “pemuda baru” mengungkapkan kata cinta pada anda. Anda mula menjarakkan perhubungan dengan “kawan” anda itu dengan bertujuan untuk tidak memberikannya harapan. Dalam anda menjalinkan perhubungan dengan “pemuda baru” yang menyatakan rasa cinta kepada anda. Tidak disangka-sangka “pemuda baru” itu jatuh sakit. “Brain cancer”. Anda menangis..

“Pemuda baru” jua bersedih mengenangkan nasib yang menimpa dirinya. lalu menyatakan pada anda “kita putus, saya nak mati. Awak boleh jumpa dengan orang yang lebih baik dari diri saya”. Anda tidak mahu, anda yakin “dia” cinta hati anda. Anda berjanji untuk tetap menunggu “pemuda baru”. Lalu “pemuda baru” pergi untuk menjalani operation ke luar negeri..

Tiba saat untuk “pemuda baru” pulang ke tanah air, “pemuda baru” berkali-kali menyuruh anda mencari pemuda lain. Anda kecewa dan menangis lagi..

Hadir kembali “kawan” anda dalam hidup anda. Masih sama seperti dulu..

Lalu, anda berkenalan pula dengan “si jejaka”. “Si jejaka” juga telah dikecewakan oleh seseorang. Anda dan “si jejaka” berkongsi cerita. Lama kelamaan, “si jejaka” telah terjatuh cinta pada anda. Sekali lagi, anda yakin ini “cinta” yang anda cari. Namun sekali lagi, anda di kecewakan..

Kali ini anda pasrah dan redha..

Muncul kembali “kawan” anda. Masih mengharapkan diri anda..

Tidakkah anda sedar akan kewujudan “kawan” anda itu? Tidakkah anda tahu bahawa “kawan” anda itu benar-benar jujur dan ikhlas?  Tidakkah anda sedar, yang anda langsung tidak memberikannya peluang? Ya, anda terlalu mencari kesempurnaan. Ya, anda terlalu mengimpikan sesuatu yang jauh dari jangkaun. Ya, mungkin jua anda sedang berangan..

Ahahahahahahaa.. apa yang hako membebel nih labu? Kui3. Sekian, terima kasih.

Animation6

Comments»

1. Qis♥ - July 23, 2009

pernah..ngee~ bese la bila org dh depan mata mana nk nampak lalalala…

2. "eS@RLi" - July 23, 2009

MuNgKiN.. KeNa pAkAi “kAnTa CiNtA” BaRu lEy nAmPaK..
KaN?? KaN??😀

3. asyraf - July 23, 2009

SEsUNGUHnYER..kWN yG iTU yG sANGGUP mENUNGGU diRIMU iTU..YG MEmPUnyaI HatI yG tUlUS sERTA IKHlAS..wALAUpUN ditiNGGALkAN berKALI2..

"eS@RLi" - July 23, 2009

NaMuN, bAgAiMaNa aNdAi tIaDa “pErAsaaN”?

4. DNA - July 23, 2009
"eS@RLi" - July 23, 2009

dAh pEnAh bAcE CiTeR NiH DnA..
pUsInG PuSiNg.. kEpAlA PuSiNg

5. Qis♥ - July 24, 2009

kAnta cInta maNa nak cari siS uiIiii…

"eS@RLi" - July 24, 2009

aGaK2 kAt kEdAi 2 HeNGgeT AdEr x?? hAk3

6. DNA - July 24, 2009

pusing?
la yang Snow dok dekat kerusi pejabat,pastu dok pusing dari tadi.. memang la kepala tu pening!
cuba Snow duduk diam2 ala-ala gadis melayu terakhir. bukan ke ayu.

7. "eS@RLi" - July 28, 2009

tP SnOw doDoK DiAm dArIk tAdIk nIh.. aLa2…. (MaLaS la Nk cAkAp) *blushing
iHiKSs!!

DNA - July 28, 2009

i like..😀

“klik”
(snap gambo Snow!)

"eS@RLi" - July 28, 2009

HeP!! HePp!!
x bAiK MiK GaMbO CuRiK2..
kLu nAk mIk.. tUngGU La sNoW POoSiNg mAuT PUnYER~~ AhAhAhaa.. ;p

8. DNA - July 28, 2009

ala!!!
kenapa tak bagi tau awal-awal tadi.. filem dah abis la Snow. nanti DNA pi beli baru yek!..
muahahahhaha….

"eS@RLi" - July 29, 2009

HuWaAaaAAA.. tErUk!! WaHaHaHaAAa..
:blush

DNA - July 29, 2009

eh! ari ni kedai jual filem tak bukak la..
esok la ye.. :p

"eS@RLi" - July 29, 2009

jAnJi tAw!!

WaKaKaKaKAa.. *tawa guling2*

9. DNA - July 29, 2009

huhuhu..
tak bolah la janji Snow.. DNA ni banyak gambo nak ambik tau!! mana la tau bila turn Snow,filem abis lagi..😀

muahahahha…..

"eS@RLi" - July 29, 2009

X KiRe! x kIrE!!
KlU XdEr jUgAk sOk.. MaJuK 1 sAaT..
MuAhAhaA..😀

10. DNA - July 29, 2009

aloo loOo loOo loOr..
jangan la majuk Snow! DNA pujuk nak?
emm.. nanti DNA bagi……………………….. Lipas yek!
:p

"eS@RLi" - July 30, 2009

TiDaKkKKKKkkkkkkkKKKKK!!
bAgI cIaP ARrr~~ HuHUU..
;p

11. DNA - July 30, 2009

apa yang ciap tu Snow?😛
DNA memang dah siap dah nih!

yang pastinya kali ni Snow akan menjerit manja ala-ala tarzan dihutan memanggil gajah.
huhuhuh..

:p

"eS@RLi" - July 30, 2009

mEnJeRiT CaM MaK TiRi lORRrR..
wAkAkAkaaa~~~

DNA - July 30, 2009

uik!
DNA mana ada mak tiri la,apa Snow nak apply ke?
muahhahahha….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: