jump to navigation

aKu lElAh… September 30, 2009

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

Ader sorang mamat nih suke hako. Tapi hako tak suka dia. Hako suka sama orang lain. Orang lain tuh suke hako tapi bila hako cakap pasal komitmen pada orang lain tuh, orang lain tuh seperti bersikap keanak-anakkan. Orang lain tuh tak tahu ker yang hako tengah bersikap serius? Semua yang hako kenal, semuanya macam tuh. Bila hati telah hako berikan, lame kelamaan menjadik suram. Adakah dengan declareration sahaja telah membuktikan mereka yakni kaum adam telah memenangi apa yang mereka hajati sedangkan kami, kaum wanita ini memikirkan step-step yang seterusnya. Kalau lah kamu wahai lelaki memerlukan masa untuk mengukuhkan lagik kewangan kamu, kami kaum wanita akan memberikan suatu tempoh kepada kamu. Kami jugak faham akan tanggungjawab mu yang besar pada masa akan datang. Pinta kami kepada kamu, cuma ingin kamu fahami diri kami ini dimana masa tidak akan menunggu kita kerana tidak kah kamu sedar bahawasanya masa itu amat berharga? Mungkin jua setelah tidak menemui orang yang hako suka, hako akan menamatkan zaman dara ku dengan menerima orang yang menyukai hako seadanya hako. Orang yang tidak pernah sesekali mau mengaku kalah~

Comments»

1. nickindajungle - September 30, 2009

patut r cik snow sedey jer ari neh…
cian kat cik snow..pas satu..satu…
tabahkan ati n kuatkan semangat ek…
cik nick yakin ader sinar kebahagian disebalik dugaan yg cik snow hadapi neh..

"eS@RLi" - October 1, 2009

KeS Ke dAh nIh nIcK..
tP Yg nIh.. hAmPiR2 bErLaKu.. hUrMMM..

"eS@RLi" - October 1, 2009

KeS Ke 2 dAh nIh nIcK..
tP Yg nIh.. hAmPiR2 bErLaKu.. hUrMMM..

2. Qis♥ - September 30, 2009

bersifat keanak2 kan?mean dia x seyes ka?apa pandangan sis lau dia meletakkan tempoh masa?ye btl kata sis masa itu emas qis nk ikut jejak langkah sis r lau lambat sgt dok swuh tunggu2 aje bek time org yg nk kat kita seadanya x perlu tunggu2 kan..hurmmm..MASA ITU BERHARGA hanya pd yg reti menghargainya…

"eS@RLi" - October 1, 2009

bApEr lAmE QiS?? sEtHn?? 2 tHn??
SiS X kEsAh kLu dIeR MeNeTaPkAn jAnGkA WaKtU.. SiS BoLeY TuNGgu.. tP HaRaP DiEr SeRiUs n mEmAhAmI Di pIhAk kItEr pLaK.. Tp kEs sIs.. DiEr SeNyAp.. DiEr mEnGaLaH?? aPeR KeHe nYeR.. HuRmm..

Qis♥ - October 2, 2009

kalau sampai 3,4 tahun sanggup kah?hurmm..

"eS@RLi" - October 2, 2009

dLm tEmPoH TuH.. mAcAm2 PeRkArA BoLeY BeRlAkU KaN.. kLu sIs, sIs nIh sEoRg yG X BrAnI MeNgHaDaPi rIsIkO.. aPa pOn.. BeRdOa lAh qIs.. KlU JoDoH KiTeR dGn dIa.. mCm MaNa pOn.. sElAmA MaNa pOn.. PaStI AkN BeRsAtU JuA..😉

Qis♥ - October 2, 2009

agak lama..1 tahun pn mcm2 bole jd hurmm..

"eS@RLi" - October 6, 2009

sOaL JoDoH.. SeRaH Pd aLlaH SwT jEr lAh.. Tp d sAmPiNg tUh kItEr kEnA juGaK BERusAhA.. OkAy..🙂

3. y A t i e - October 1, 2009

“Karena wanita ingin di mengerti
lewat tutur lembut dan laku agung
karena wanita ingin di mengerti
manjakan dia dengan kasih sayang”

by : Ada Band – Kerana Wanita Ingin Mengerti

Jgn b’sedih lg oke..
Kbhagian itu akn hdir jua🙂
he he he

"eS@RLi" - October 1, 2009

mUdAh2An..
TeRiMa kAsEh yAtIe.. :p

4. DNA - October 1, 2009


sabar je la Snow yek!!!

"eS@RLi" - October 1, 2009

sAbAr lA NiH.. mAlAs La nK FiKiR2 dAh..

5. sata - October 1, 2009

SABAR…SABAR….tu je ke snow…
usaha kan lg supaya ‘dia’ tu faham apa yg snow mahukan.
klu msh lg wat ‘budu’…(hako pon x tau apa jenis mamat tu)….
smp tahap yg sepatutnya….
“x salah memberikan kemenangan kpd (Orang yang tidak pernah sesekali mau mengaku kalah)tuh..”

p/s: tu pon klu snow ada suka sikit pon jd la…kat mamat yg ‘x nk ngaku kalah’… klu cikit pun x cuka…blah je la…jgn paksa diri…

"eS@RLi" - October 1, 2009

xDeR PeRaSaaN La sAtA KaT MaMaT TuH.. X TaW NaPeR.. kLu aDeR SeKeLuMiT RaSe pOn.. dAh lAmE DaH SnOw tRiMa dIa.. EnTaH La.. NiH LaH MaNuSiA KuT.. tErLaLu iNgIn mEnggApAi aWaN Yg tInggI.. hUHuu

6. cikno - October 11, 2009

haha..btl 2 hako..
cikno mmg stuju cgt ngn pndpt hako..
crta hako 2 lbh kuwang jerk cam nseb cikno..
alahai..

"eS@RLi" - October 13, 2009

aHaKs cIkNo..
ApEr bOlEy bUaT.. KiTER WaNiTa..
KlU LaH WaNiTa bOlEy mEmInAnG Laki2..
AhAhAhAaaAAa

7. sata - October 13, 2009

pinang la saya snow…
wahahahahaaaa………

"eS@RLi" - October 13, 2009

nK BuAh pInAnG BeRaPa kIlO??
dAuN SiReH BERaPa iKaT??
kApUr?? GaMbEr?? mIaHaHaHAAA..

8. ICEDbLeNDeD - October 15, 2009

hurmmmm…tetiba plak aku nak drop sumthin kat cni..tumpang lalu yer..
actly…aku cam setuju ngan stetmen empunya blog ni..adakah dgn ‘declareration sahaja telah membuktikan mereka yakni kaum adam telah memenangi apa yang mereka hajati sedangkan kami, kaum wanita ini memikirkan step-step yang seterusnya’…

apa pdpt korg..kalau pakwe korang ltk syarat..hanya lps bro dia kwen barulah ktorg blh kawen..bro dia dh lanjut gak umo nyer…bygkan kalau bro dia x kawen2 alamatnya jd andalusia jgk la aku..welcome to the club?? nooooooooooooo!!!!

"eS@RLi" - October 19, 2009

sIlEr2.. TinGgaLkAn lAh aPeR JuA pEnDaPaT, KoMeN, SaRaNaN, eTc eHeHEE..
HuRmMm.. bEsE OrG PeMpUaN Yg xMo LaNgKaH2 BeNdUl nIh.. Tp zAmAn sKaNg jOdOh sApEr dTg dUlU.. KaWeN JeR.. TiAdA MsLh..
BeRbAlIk pD cItEr cIk iCeDblAnDeD NiH.. hUrMmm..
aGaK PaYaH JuGaK YeRk..
ItU LaH, KiTeR NiH MaKiN LaMe mAkIn mEnInGkAt UsIa.. DeMe x per lAh.. BkN DeMe yG Nk mElAhIrKaN AnK N SbGnYa.. (MaKsUd tErSiRaT~)
aNdAi cIk iCeDbLeNdEd SaNgGuP MeNuNGGu.. DePeNDs..
SBb sOaL JoDoH Di tGn alLAh swt 😀

9. sata - October 19, 2009

ala…snow..
kan aku dh ckp..pinang je hako nih..
hbs cita…ingat xder ke pompuan pinang lelaki..
ingat blk kisah nabi…

p/s : blh dipinang org…(x pemalu punyer lelaki)
jgn mara haaa…

"eS@RLi" - October 19, 2009

aLaa sAtA.. MMg lA AdA TuK.. Tp kAmIk mALlu.. mIaHaHAA..

DNA - October 21, 2009

bertuah betul ko ni sata! ada jugak orang nak masuk minang ko.😀
masa aku dulu, aku terpaksa mintak tolong mak aku pinagkan waip aku sekarang ni.

lagi satu mak aku pesan, kalau orang tu pandai masak, pandai jaga umah tangga, pandai jaga anak, boleh la dipinang..
emm.. semua ni ko pandai tak?

"eS@RLi" - October 21, 2009

Errrr.. mAsAk sNoW PoN LoM KhAtAm gI.. ;p

10. DNA - October 21, 2009

itu untuk sata la Snow. :p

"eS@RLi" - October 23, 2009

TaW..
sNoW NyAmPoK.. mUaHaHAA.. ;p

DNA - October 23, 2009

muahahahha….

11. sata - November 12, 2009

Masak..apa susah, isteri ada..
jaga anak..diorg nk gi mana..bagitau ako dulu..
x pon ckp kat mak dorg….(klu aku xda la)..
apa lagi….blh test la…(huhu)…
Nafkah, insyallah zahir & batin mampu…
heee…amacam bro..ok tak…

p/s : tolong la snow tu pinang kan aku…yer DNA.
nanti aku blh tolong pinangkan kau isteri yg lain plk…(jgn mara haaa)

DNA - November 12, 2009

isteri lain?
ko bio betik! yang satu ni pun macam-macam kerenah kau kena layan, ni ko nak aku tambah lagi satu..
tak sanggup aku wei!
.
(ko nak aku pinangkan Snow untuk ko ke bro?)

"eS@RLi" - November 13, 2009

BkN LaH DnA..
sAtA Nk mKn sIrIh.. tLg cArIkKaN DiEr pInAnG.. kEdAi rUnCiT KaT UmAh dIeR StOk pInAnG DaH BiS..
kEkEkEkEe..

"eS@RLi" - November 13, 2009

WaKaKaKaAAa..
SeSuKe jErK TaW Nk aJo dNa bErPoLiGaMi..
Hepp hEppp.. wAkAkaaAa..

DNA - November 13, 2009

oOo..
nak makan sirih rupanya! ingat kan apa la tadi..
.
ok bro! ko punya pasal, sampai ke India pun aku sanggup cari kan pinang untuk ko!😀

"eS@RLi" - November 13, 2009

AhAhAhAhaAaaaa..
bErUnTuNg sAtA dPt aBg yG BeK CaM DnA NiH..
wAkAkaaa..

12. DNA - November 13, 2009

:blush

sata - November 13, 2009

x yah la sampai ke india nun..
kat penang kan byk..
1 pulau pnh pokok pinang…
ala bro..tlg snow pinangkan aku la..

p/s : poligami sdh…nk ajar DNA ttg politik, polistrin, poliklinik & politeknik plk nanti..heheheee..

"eS@RLi" - November 16, 2009

WaKaKaKaaaA..
pAs nIh mUsTi dNa tErEr gIlEr..
WaKaKaKAAaa..

13. DNA - November 18, 2009

tak pe bro!
kalau macan tu aku tak belajar pun tak pe!😀

sata - November 19, 2009

x nk blajar pon x per..
janji yg 1 tu ko tolong…
ngeh3….

p/s : tompang lalu yer cik snow….

DNA - November 19, 2009

nampaknya ko betul-betul serius ni!
.
Snow, amacam?
deal or no deal?

"eS@RLi" - November 19, 2009

SnOw kUrAnG JeLaS D cNi..
;p

14. DNA - November 19, 2009

sata suruh Snow pinang dia..
deal no no deal ni?

"eS@RLi" - November 19, 2009

nO No dEaL..
sAtA La yG PiNaNg sNoW..
oPsSsSs.. wAkAkAaAaAA.. **trus amik handbag, balik**
kEkEkeeEe..

DNA - November 19, 2009

sata! ko dengar tu..
Snow dah bagi keputusan so lepas ni aku tak boleh buat apa-apa.. (mungkin aku tunggu untuk permohonan orang lain pulak kot!)

"eS@RLi" - November 20, 2009

EhEhEhEe..

15. sata - November 20, 2009

bb..bb…bb…tul..tull..
k..k…kee….
aaap…paaa…y..y…yg…
a..a..a…kuuu…
ba..ba…ca….niii….

p/s: DNA, aku rasa nk pitam la….(gurau ke aper minah nih)
bro..btl ke nih…

"eS@RLi" - November 20, 2009

kEnApA BaH kAu bErUbAh kEnApA BaHhH..
kEnApA BaH GaGaP2 kEnApA BaHhH..
wAkAkAkAaAa..
*nyuruk blakang dna*

16. sata - November 23, 2009

DNA………….
main sorok2 plk dia…
DNA…mana ko sorok snow nih………..

p/s: dgr lagu menggegar dunia (stacy & Adam)

"eS@RLi" - November 23, 2009

**sYHhhhh dNa sEnYaP EhH, JgN KaSiK TaW SaTa sNoW NyUrUk kAt cNi..**
P/s: lAgU TuH OkAy jUgAk.. LaYaNn~
EhEhEhee..

17. sata - November 24, 2009

Ku benar2 – nyanian Adam..
ditujukan khas utk tuan umah…
utk DNA…
Kantoi – zee avi….
layan…..

"eS@RLi" - November 24, 2009

X LeNgKaP KaN TaJuK LAgU TuH.. ;p

kIkIkIii.. LaGu tOk dNa.. ;p

18. sikkongang - November 24, 2009

ayat hujung ya kenak -sencor-
haha…..terima jak la….

p/s: uhuk2…x kiss me…

"eS@RLi" - November 24, 2009

KiTaK MaLu kAh?? MiAhAhAaa..
aUk.. mEkAsEh..

*blusing*

kIsS pEr tUk??

19. DNA - November 25, 2009

hep!! hep! hep!!
.
apa ni!!!
hamboi!!! hah!! duduk tu jarak kan sikit ok…

"eS@RLi" - November 25, 2009

hIkSs HiKSSs..
AbAnG LoNg sUdA MaRa laAA.. ;p

DNA - November 25, 2009

marah ni…
duduk jauh2 sikit!!

"eS@RLi" - November 25, 2009

BaIk laa.. ;p

20. DNA - November 25, 2009

😀

21. sikkongang - November 26, 2009

ala..ilek la bro..
kacau daun la….
asal aku nk up cikit…ko kacau..
kasi la peluang…kata nk tolong…
ngeh3…
aik…kecik ati bro…jgn la…

snow – bkn kiss la…xcuse me…slh taip plk…

"eS@RLi" - November 26, 2009

kWaNg3..
Nk tLg pEr tUh..
SeKiRaNyA AnDa pErLuKaN BaNtUaN SiLeR kE KaUnTeR 8..
sEkIaN TiMe kAsEh.. MiAhAhaaa..
.
OhOoo.. bAhYeR TuH.. LeN KaLi tYpE BeBEtOl.. *BLUSH*

22. DNA - November 26, 2009

mana boleh relek2..
salah wei…
aku tak nak subahat,.
.
“MARABBUKA…….”

"eS@RLi" - November 26, 2009

wAkAkAkaaa..
.
InSaF SnOw.. ;p

23. DNA - November 26, 2009

.
hep!!!
kat tadi insaf..
abis tu mana boleh ketawa-ketawa ni!

"eS@RLi" - November 29, 2009

sNoW KeTaWa dLm aTi jErK DnA..
iSyH InSaF2.. EhEhEhEe.. ;p

DNA - November 29, 2009

itu pun ketawa jugak apa!
tak boleh tau Snow!!
(senyum je tak pe..)

"eS@RLi" - November 30, 2009

:):):):):):)
(sEnYuM pJg lEbAr.. kUi3)

24. sata - November 30, 2009

yerla..
x nk wat lagik..
huhu…insaf pak insaf..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: