jump to navigation

MeNcArI DaMaI Di hAtI.. October 9, 2009

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

**Sabtu 03.10.2009**

Sehari dua nih tak tahu lah kenapa, hako selalu berada dalam “blues mood”. Sabtu lepas hako lepak dekat “tanjung”. Jarak diantara “tanjung” dengan opis hako teramat lah dekat. Maybe dalam 5 minit dah pon sampai. Cuaca pon agak redup ketika itu. Selalunya hako suka mencari “port” yang ujung-ujung untuk hako bersendirian. Jauh dari manusia… Sunyi dan sepi…

Tapi hari tuh, hako tak lepak lama pon. Coz bila tersedar dari lamunan.. (ceh macam bermimpi di siang hari.. ahahaha) hako lihat kiri dan kanan seolah-olah seperti hako seorang jer manusia yang ada di muka bumi nih. Tak nampak seorang kelibat manusia pon kat situ. Hako tengok jam di tangan baru sejam hako di situ. Namun, oleh kerana tiada seorang pon hamba Allah swt hako pon bergegas bangun, menuju ke kereta, menghidupkan enjin kereta, lalu bergerak pulang ke umah.. (cuak gak kang tah paper plaks yang jadik kan.. Muahaha~)

**Selasa 6.10.2009**

Bekalan elektrik area opis hako terputus pada pukul 2.30pm. (Memang dah dapat notis dah pon dari TNB dimana bekalan elektrik akan terputus daripada pukul 2.00pm-7.00pm. Mungkin untuk kerja-kerja penyelenggaraan). Setelah diberikan kebenaran oleh pegawai atasan. Kitorang dibenarkan pulang. (Opis gelap tak nampak satu benda pon, macamana nak buat kerja.. Lalalala..) Suka giler hako dapat balik awal. Dalam sejarah.. hak3!

Tapi bila dah berada dalam kereta, tengok jam “awal lagi” apa hako nak buat nih?. Dah lah berpuasa hari tuh (ecehhh.. ehemmm) Kang hako balik kang buat aktiviti yang tak berfaedah plaks “tido..tido..dan tido.. uhuk3”. Kadang-kadang hako nih bukannya nak mengikut kata hati. Tapi suka mengikut ke mana kaki melangkah. Giler kan?? Biler dah sampai simpang 4.. Mahu balik terus ke umah atau menyimpang ke kanan lepak kat “tanjung”? Dan akhirnya kaki hako menekan pedal minyak untuk menyimpang.. (dun try it yer anak-anak.. hikss!)

Hari tuh baru lah nampak kelibat-kelibat manusia melepak-lepakkan diri mereka kat situ.. Ada yang bawak cucu.. ada yang berdating.. tak lupa jugak yang kaki pancing.. (aktiviti yang lazimnya boleh dilihat di situ)

Hako “park” kan kereta kat tempat biasa hako melepak. Hari tuh agak panas sket. Merenung lautan terbentang luas.. memberikan kenyaman minda dan fikiran.. ditambah lagi tiupan angin sepoi-sepoi bahasa.. Memandang laut dengan fikiran yang kosong.. Agaknya macam tuh yerk “release tension”? Fikiran kita, jiwa kita.. hati kita.. seolah-olah macam kosong.. tiada roh.. ehehe.. Actually, hako bukan tension sangat pon hari tuh. Sajer pergi untuk melayan  “feel” diri sendiri. Ahahahaha..

Nak tahu tak, seperkara? Hurmm.. bila hako dah sensorang kat situ.. mulalah berangan perkara yang indah-indah akan berlaku dalam hidup hako. Contohnya, nak tahu kew? Wahahha.. contohnya.. sedang hako merenung lautan dalam tuh.. kat tetengah laut tuh.. tetiba muncul “Prince charming” hako ker wakakaka.. Hako gurau jer.. Biasanya kalau laut.. “dragon” jerk lah yang akan muncul yerk!! Itu pon kalau kiter masih lagik berada dalam fantasi. Ekekekeek..

Lame jugak hako kat sana. Sampai petang. Kalau tak memikirkan “partime job” hako tuh, maybe sampai senja mau hako berada kat sana. Giler punyer orang~ ;p

Image000


NOTE: Wakakakka.. hako gi tgk date bln November la plaks.. bahye tol kalau otak sudah agak mereng nih yerk.. nasib baik der org betolkan otak hako~ wakakakaak!!

Comments»

1. DNA - October 10, 2009

pengalaman akan membuatkan diri kita lebih matang pada masa yang akan datang, susah senang, suka dan duka, sunyi dan berteman..
pendek kata semuanya berpasang-pasangan. Hawa diciptakan untuk Adam, langit berpasangan untuk bumi, bulan dan matahari.ubat nyamuk pulak hanya untuk nyamuk.😀
.
sekali gagal bukan untuk kekal gagal selama-lamanya, apabila kegagalan datang, kita diberi peluang untuk membuktikan diri kita bukan diciptakan untuk terus gagal. setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya.
.
walaupun hidup ini dah ditentukan oleh Qada dan Qadar, ia tak bermakna kita hanya perlu berserah..
Berzikir kepada Allah Yang Maha Suci adalah surga-Nya yang berada di bumi. “Barangsiapa yang tidak memasukinya, bererti ia tidak akan masuk ke dalam surga-Nya yang berada di akhirat.“Kerana itu, ingatlah kamu kepada-Ku nescaya Aku ingat pula kepadamu”
( Al Baqarah : 152).

"eS@RLi" - October 10, 2009

ThAnKs a LoT DnA.. 🙂

DNA - October 10, 2009

sama-sama😀

2. sata - October 12, 2009

errr…salah haribulan ke jam aku nih…
sabtu (07.10.2009)…selasa (10.10.2009)…
DNA, tlg bagitau pkl brp skrg….

p/s: slalu lupa haribulan bila dh ngelamun…

DNA - October 12, 2009

uik!
ko bio betik sata..
jam ko cap apa ha! (kalau jam mahal, jangan dibuang, meh bagi kat aku ni. :D)
.
“sekarang jam 2235 bersamaan hari isnin dan 12 Oktober 2009 tok harimau”😀

sata - October 13, 2009

klu 12 oktober 2009 hari isnin…
x kan cik snow leh tulis 10.10.2009 hari selasa..
bersamaan 2 hari yg lalu….
entah btl ke endak DNA nih…

p/s : mintak pendapat snow..

"eS@RLi" - October 13, 2009

wAkAkAkAAAAaaa..
SnOw sIlAp kOt.. gI TgK BlN NoVeMber pUnYER..
*ketawa guling2*

"eS@RLi" - October 13, 2009

aRrRrr..?? tGk jAm??
PaTuT LAA.. oRg tGk cAlEnDaR La bRo.. Br bEtOl.. :p

DNA - October 14, 2009

muahahha.. hahhahah.. hahaha!
mai kita ketawa kan dia. :p
Snow, dulu DNA ada jugak sorang kawan yang macam ni, ye la.. kerap sangat tersalang tengok hari bulan, last-last..
ishhh! ishk! ishhk! dah nasib dia.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(dia kawin dengan anak raja :P)

"eS@RLi" - October 15, 2009

hEp hEp hEPpppPPp…
.
.
.
.
.
.
.
.
.
HaRaP2 MaSin La mOlOt dNa tUh.. aHaHAAAA

3. sata - October 16, 2009

wakakakakaaa…
cepat snow, naik buaian..
nyanyi “buai laju2…aku nk kawen ngan ank raja”…

p/s : kawan DNA pun buat mcm tu dulu..

"eS@RLi" - October 19, 2009

MuAkAkAkaaa..
DlM MiMpI La gAk nYeR TuH.. DaPaT.. ;p

DNA - October 21, 2009

Snow jangan risau, DNA pasti punya Snow akan kawin dengan anak raja..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(tapi anak raja bersiong la Snow ye! :p )

sata, ko nak kawin dengan anak raja jugak ke? meh aku rekemenkan nak!

"eS@RLi" - October 21, 2009

hAk hAk..
MuStI DnA Nk rEkEmEnKaN NgN AnAk uNcLe.. rAjA GoPaL.. hIhIhIhIi

4. DNA - October 21, 2009

anak raja gopal?
huhu.. Snow ni manyak tengok hindustan la!
tengok sekarang. :p
.
Snow nak ke?
DNA boleh kenaklan kat Snow.
emm.. ini no dia….
.
.
.
.
.
.
.
.
994😛

"eS@RLi" - October 23, 2009

XmO LaH..
eRR bKn 999 KeR.. EkEkee

DNA - October 23, 2009

muahahhahaha…..
yang tu pun ok jugak!! Snow cuba la! :p

"eS@RLi" - October 23, 2009

xLeY CoBa sEbArAnGaN.. Ti kEnA GaRi tGn WOoooO.. ;p

5. DNA - October 23, 2009

ala Snow, sebelum orang tu gari Snow, Snow lari la macam acara lari dalam guni 4x 400 meter berpagar berganti-ganti.
bukan ke Snow hebat dalam acara ni! so ini la masanya untuk tunjuk kehebatan tu!.

"eS@RLi" - October 24, 2009

MaNeR PuLaK La sNoW Nk cEkAu gUnI TuH.. kWaNg3..

P/S:dUlU2 sNoW mAsOk aCaRa PeCaHkAn bElOn jEr.. sUrE KeNa tAnGkAp.. pasAi dOk tErCeGaT JeRk kAt sItU.. KuI3

6. DNA - October 24, 2009

ala, Snow mintak la guni bawang dekat kedai depan tu.
kalau ada guni yang isi lada kering pun ok jugak!😛
.
kalau nak elakkan kena tangkap, so Snow kena la panggil super sata supaya boleh menolong Snow diwaktu kecemasan.😀

"eS@RLi" - October 26, 2009

Hepp dNa.. pIjAu lA KaKi sUmE NaNtI..
mAnDi 44 KaLi pOn x bAIK2..
ja’aT La dNa nIh! (MiAhAhA)
.
1sT tImE nIh DeNgO SuPER SaTa.. kLu sUpErMaN, SuPeRpOwEr bEsE LaH..
eKeKeKee..

DNA - November 10, 2009

kalau Snow tak mo buat bio sata wakilkan Snow nak..
‘sata! oh sata’.. mana pulak dia semunyik ni?

"eS@RLi" - November 11, 2009

nAk nAk.. aHaHaHaaaa ;p

7. baby_gebu - November 11, 2009

tingin nk g tmpt tuh…
besh pat lepak tepi laut, otak tgh serabut neh…

"eS@RLi" - November 12, 2009

MaI ArR TuRuN CnI..
dAmAi.. tP PaNaS SkEt.. kLu dAh pEtAnG2 TuH sYoK La mElAyAn pErAsAaN.. eHeHeE..
p/s: LaMe x mElEpAk d sInUn~ ;p

baby_gebu - November 12, 2009

ti kte g sne ekk….
hajak nick n len2….
kte suh qaseh msk =))

"eS@RLi" - November 12, 2009

aHaHaHAa.. BoLEy aJeR.. AnYTiMe.. aNyWhErE.. HiKSs


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: