jump to navigation

sUaTu kIsAh dI mAlAm hArI.. October 29, 2009

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

Kisah ini adalah suatu kesah benar. Benar-benar berlaku pada hari Ahad yang lepas. Pagi tuh, hako agak free, so dat hako bercadang tok mengelap2 keta (lap jerk, malas nak basuh coz keja kat area sini memang tak berbaloi. Pagi datang kerja berkilat, petang balik kerja tengok berkarat. Isyh3.. Kes banyak lori lalu lalang depan opis hako nih. Uhuk3 berdebu!)

Hako kemas balik sume susun atur lam keta hako tuh. “Patung” (teddy kecik2 sbg aksesori) kotak tisu, kasut bla3.. yang boley dibasuh sume hako bukak tok di cuci. Giler rajin hako nih. Ekekekeke~ Keta hako tuh keta “sport” (satria) so paham-paham ajerk la. 2 ajerk pintu nyer. Hako letakkan kotak tisu betul-betul di kedudukan kerusi belakang. Senang nak guna bila diperlukan. Kalau letak kat dash belakang alamatnya memang sampai ke tahun depan lah tak akan abis. Nak diletakkan di depan tiada ruang~

Biler dah agak free tengahari tuh, my sis yang kechik tuh suruh hantar dier and the geng ke umah member dier. Satu sifat budak nih, kalau dier nak sesuatu tuh dier akan mintak sampai lah dapat. “Ngah, (panggilan nama di umah angah koz anak tengah. Ekeke) nanti boley la yer anto anje kat Desa Latania (umah kawan dier) boley lah yer.. boley la yer..” (bayangkan dalam sejam dier dok ulang lebey 10 kali. Tak boley pon lame-lame jadik boleh! Mak hako selalu lah kena hihihi) And budak nih pon suke mintak paper ngan hako. Maybe hako nih pemurah plus baik ati kot. Wakaka pasan!

Pukul dua petang seperti yang diminta, keta hako jadik cam teksi sekejap. Amik member dier di sana.. di sini.. di sinun (empat orang kesemuanya kawan-kawan adik hako termasok dirinya sendirik) sehingga ke tempat yang ingin dituju. Kakak yang penyayang la katakan. Hikss!

Pukul 5 petang hako ke klinik plaks seperti biasa (part time job). Balik dari klinik jam 10 malam lebey kurang, sebaik sahaja sampai di “traffic light” tah camana tetiba terpandang side mirror belakang. Terkejut giler hako biler ternampak kotak tisu cantik jerk dier terletak di dash belakang. Hako pandang belakang memang dah sah-sah ia tidak berada di seat belakang. Seingat hako keta nih hako jerk yang guna. Jarang abang or adek hako gune koz abang hako der ketanya sendirik manakala adek hako yang sorang lagik suke guna kereta ayahanda hako. Cuak sekejap hako! Takut weh! “saper lah yang gatal tangan mengubahnya?” sebab memang hako yakin giler-giler hako yang letak di kerusi belakang tuh”. Ader hantu ker? Ader yang menumpang kew siang tadik? Eii sungguh menyeramkan~

Lalu.. fikir punyer fikir punyer fikir punyer fikir… Ceh, buang karan betol! Kan kawan- kawan adek hako yang menumpang keta hako siang tadik. Mesti lah salah sorang darik deme (mereka) jugak yang mengalihnya. Semak nak duduk. Dush~~ (kadang-kadang agak sengal jugak hako nih.. ehehe)

Comments»

1. sendiri - November 1, 2009

tgh2 tu mcm dah seram dah..tapi bila baca last sekali..adoii..nak tergelak pun ada..hihi

"eS@RLi" - November 2, 2009

ehehehe..
seram yang tak berapa nk seram..
ekekekke


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: