jump to navigation

~MaLacCa~ November 10, 2009

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

Ahahaha rasanya macam agak basi untuk diceritakan. Namun untuk tidak menghampakan pembaca (ekekekeke.. pasan der peminat) hako story-story jugak lah yerk hikss. Pas keja half day Sabtu ri tuh, hako ngan cik Nick berjanji untuk berjumpa di KL Sentral sebelum ke opis cik Baby. Dalam pukul 2 lebey rasanya kitorang sampai di opis cik Baby. Bertolak dalam pukul 3 cenggitew meneruskan perjalanan ke bandar yang bersejarah. Dalam perjalanan tuh, we all sempat menjamu selera di RNR Seremban dan sempat singgah di umah cik Sky kerana beliau ada mengirimkan “barang” untuk adek beliau.

Dalam pukul 6 lebey i guess bergerak dari umah cik Sky, kitorang meneruskan perjalanan ke Melaka Sentral untuk membuat tinjaun dan servey-survey hotel mana yang akan kitorang diami selama 2 ari berada di sana. Dan akhirnya, kitorang menemui juga sebuah hotel yang masih lagik available untuk kitorang berempat setelah puas cik Baby membuat panggilan fon dari satu hotel ke satu hotel.  “The Trend Hotel” namanya. ehehe..

Malam tuh lepas kitorang mandi dan merehat-rehatkan diri sebentar, kitorang keluar berjalan-jalan menghayati panorama malam di sekitar bandaraya Melaka. Namun, cuaca agak tidak mengizinkan ketika itu dimana ujan renyai-renyai mulai turun membasahi bumi. Kitorang sempat melihat upacara apa ntah bagi orang-orang Cina disepanjang jalan yang ketika itu bagai merayakan “sesuatu”.

Agak janggal di bandar Melaka kerana kedai makan diorang kebanyakannya telah pon ditutup walaupon jam pada ketika itu baru mencecah pukul 11 malam berbanding ngan area KL dan lembah Klang dimana kita masih boley lagi menjamu selera walaupon jam sudah menunjukkan pukul 5 pagi. Ehehehe.. (Sempat makan nasik ayam jer sebab gerai tuh jerk satu-satunya yang bukak dan rasanya kitorang pelanggan yang terakhir… miahaha).

Pulang ke hotel dalam pukul 1. Hako kalau kat tempat “baru” memang agak sukar untuk melelapkan mata. Kalau kat umah kebarangkalian hako terjaga malam adalah dalam setahun nisbah 3 kali kut. Muahahaha.. memang jarang giler. Tapi malam tuh terlalu lah sukarnya. Bila hako dah hampir terlelap dikejutkan pulak ngan suara gelak ketawa dari bilik sebelah. Bukan suara hantu jembalang tapi suara penghuni bilik sebelah. Hairan giler hako bilik yang kitorang duduki tuh tak kedap udara. Maybe sebab ada coridor di sebelah tingkap kitorang. Waktu tuh jam 5 pagi. Hako rasa hako baru jer melelapkan mata. Sepanjang malam tuh ada lebih 5 kali kut terjaga. Huwaaaa sangat stress!

Esoknya jam 10 pagi pas bersiap-siap dan breakfast, kitorang membuat lah lawatan sambil belajar… ahahaha.. Hako rasa hako sorang jerk yang excited sebab ur all taw kan hako belum pernah sampai kat Melaka nih berbanding dorang yang dah lebih 2 3 kali. Sian dorang.. tengok muka macam bosan giler jer. Haks! cik Nick offer bergambo ngan camera beliau. Namun oleh kerana keseganan tahap burung unta yer lah mana tak nyer.. hako de only one yang excited terlebey, deme idak.. syian kat hako taw.. Hako nolak lah sekali 2 walaupon hako memalu arnab pada mulanya dan berkeping-keping jugak lah interprem akhirnya.. miahahhaha..

Rupa-rupanya semua tempat-tempat yang menarik dalam suatu kawasan jugak. Memang sehari jalan dah abis. Habis sume tempat hako lawati. Sempat lah jugak beli survenier untuk dibawa balik. Tapi tak shoping banyak sangat pon coz hako bajet balik menaiki public transport kan.. lagu mana nak bawak kalau shoping manyak-manyak..

Petang tuh sempat ke Ayer Keroh berkunjung ke Taman Buaya dan melawati Zoo Melaka. Puas giler berjalan sampai mulai terasa sakit-sakit sendi dan kaki. Bertolak pulang dalam pukul 7 kot. Dinner sebentar di RNR Seremban jugak sebelum bertolak pulang. Sampai kat umah dalam pukul 11 malam. Dihantar direct oley cik Baby dan kawan beliau.

Dikesempatan ini jugak, hako nak mengucapkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih pada cik Baby, cik Nick dan kawan cik Baby tuh kerana sudi membawa hako berjalan-jalan di sana. Love ur all~

Comments»

1. littledaisypot - November 11, 2009

mano picnyer?
xsabor nak nengok snow posing2
hehehe…pat2…tempek pat

"eS@RLi" - November 12, 2009

pIc, sNoW MaSoKkAn lAm pEsBuK LAA..
lAm bLoG NiH.. pEnUlIs nYeR ReHsIa.. mAkLuM LaH LoW PrOfIlE.. EkEkEkee..

2. baby_gebu - November 11, 2009

ahahahahha….
maceh cik snow, kerna rahsiekn ‘kwn’ kte tuh🙂
kte pun enjoy gak ri 2, cume de mslh sket jerk…
tuh yg nmpk cm x hepi, s0wie ekk…
ti kte g jenjalan sesame lg ekk, wat plan tol2…
xm0 cm hr 2, men belasah n tangkap muat jerk date nye…

p/s: say thanks pd ‘kwn’ kte tuh, cz die yg sudi bwk n ant0 cik snow pai umah🙂

"eS@RLi" - November 12, 2009

IhIkSS IhIksSS..
mEsTi lAh d rEhSiAkAn.. kAn oRg pEnTiNg tUh.. eHeHeEE..
sNoW TeRsAnGaT2 EnJoY!! lAmO X HaNgOuT GiTeW.. SoB3..
kLu PLaN LaGiK, JgN LuPeR KaBaRkAn pD CiK SnOw tAw..
MuAHH~~😡
p/S: DaH SaY TAnGkAyU DaH Pd mR. tUh.. eHeHeE..😀

3. nickindajungle - November 12, 2009

hihihi…kak qaseh..sabaq…sabaq…cik nick baru jer emel gambo2 posing maut semlm…t dia upload la tuh…punyer la byk dia posing…3 jilid semuanyer…fuhhh berbaloi baloi….ekekekeke😛

"eS@RLi" - November 12, 2009

WaKaKaKaAAa..
gIlEr bYk yErK CiK NiCk.. dLm mEmAlU RaBbIt tUh.. SaMpAi 3 JiLiD PiCtUrE nYeR.. AhAhAhAaAA..
tI KiTeR TePeK LaM PeSbUk nA~😀
P/s: sUmE PoSiNg sAmO Yo.. aHaHaHaAAa.. **blush**
tAnGkAyU CiK NiCk cAmErAnYa..😀

4. baby_gebu - November 12, 2009

buleh ajerk, cik snow….
tp len kali kene plan tol2…kmpl wet n c0ti darik skg…nek belon pasne…wussssssshhhh…
penat lorh hr 2, sib bek c0ti…
cian korang kene keje esok nye….

"eS@RLi" - November 12, 2009

tUh lAh.. LeN KaLi kEnA APplY ExTrA CuTi..
X TaW sAmPaI LeNgUh2 gItEw.. bEtOl3 bErJaLaN TuH.. KuI3

5. aku - November 12, 2009

terexplore blog ni masa cari chord lagu..(”,)

"eS@RLi" - November 13, 2009

TrImAs SbB TeRcOMmEnT.. EhEhEe..
SiNgGaH2 lAh sElAlU.. ^_^


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: