jump to navigation

WaRnInG pAdA mAMAt-MaMaT MoToR!! November 10, 2009

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

Hako teringin betol nak beri amaran pada mat-mat motor tak kira lah anda seorang mat rempit, mamat rxz, mamat 125Z mamat LC, mamat skuter dan sebagainya supaya meletakkan kenderaan anda di tempat yang sepatutnya hingga tidak menyusahkan orang!

Semalam hako nak balik keja dah lah ujan lebat. Tunggu hujan reda ada lah dalam setengah jam. Its means hako kuar opis dah pukul 6 petang berbanding hari biasa 5.30 petang. Biler dah agak reda sket tuh, punyer lah semangat nak balik nih. Turun-turun bawah tengok ader sebuah motosikal milik jembalang mana tah “park” motor betul-betul kat sebelah pintu kereta hako!! Giler stress~~ Dah lah ujan lebat. Dah lah hako pakai baju kurung moden semalam. Kain punyer ketat nak melangkah. Ruang nak masok ke dalam kereta takder langsung!! Nak bukak pintu kereta pon tak boleh!! Agak-agak lah kalau nak parking even motor pon!! Kalau hako gagah perkasa boleh alihkan, tak per lah jugak. Bukan setakat hako alihkan letak tepi, hako humban dalam lautan dalam terus!! Grrr~ (tuh salah satu sebab jugak lah hako tak penah blajar bawak motor dan amik lesen motor kerana hako nih terlalu lah cumel untuk membawa sebuah motosikal.. wahahah)

Hako berdiri depan keta hako tuh ada lah dalam 15 menet. (Bawah opis hako nih ada kedai makan dan kedai yang menjual barangan bundle). Biler takder jembalang yang mengaku motor tuh milik dier. Nak tak nak. Hako redah lah jugak ujan dan berusaha untuk masok seboleh-bolehnya. Memang untung jugak berbadan kecik nih (.. ihikss pasan~~) . Kalau orang biasa memang tak lepas nak masuk tuh. Tapi dah terdesakkan. Hako usaha lah jugak sampai berjaya. Kalau tak difikirkan pintu kereta hako tuh kereta hako, mau hako bukak kekuat sampai berbekas motor jembalang tuh. Huhuuu!!

Kejadian ini bukan lah pertama kalinya terjadi dalam hidup hako. Punyer lah besar parking dan ruang untuk meletakkan kenderaan, makhluk-makluk nih nak jugak menebeng kat sekitar kereta hako. Kadang-kadang tuh, hako dengan sengajanya membunyikan “hon”. Memula tuh terasa lah jugak malu muka. Tapi biler tengok tuan empunya sendirik yang kadang-kadang buat-buat tak perasan, hangin lah hako! Biler dah terkena baru datang terkedek-kedek, buat-buat senyum kambing kat hako. Kalau orang-orang kat luar sana fikir and korang-korang yang membaca nih fikir hako perasan bagus dan seorang gadis yang tersangat lah sombong.. (miahaha sombong ker hako?) pedulik!! Hako nih seorang yang mengejar waktu sampai masa untuk dirik sendirik pon tiada~ (have a another part time job.. hurry up!!) Uhuk3~~

angry8

Sangat marah pada motor kaler biru no plat DAA****

Comments»

1. DNA - November 10, 2009

la.. plat DAA **** la!
DNA ingat plat ‘DNA ****’. hah yang ni DNA punya..πŸ˜€

dan DNA sebagai salah seorang penunggang motosikal dan mewakili persatuan motosikal-motosikal seMalaysia ingin memohon maap pada cik adik Snow.
dengan ucapan.. “maap la dik! abg memang sengaja letak moto abg kat situ dan abg tau itu kereta adik, dan abg nak cakap adik ni comel la…”πŸ™‚

p/s: mana-mana peristiwa lepas yang berlaku tu semua kengkawan abg tu dik! abg memang suruh diorang buat macam tu kalau nampak kereta satria adik ni. :p

"eS@RLi" - November 11, 2009

DnA!! :blush
.
iHiKSS nO NeEd sOrY LoR.. SmLm iTeW SnOw tErSaNgAt2 LaH MaRa nYeR.. EhEhEe..
.
KlU SnOw dPt nK AlIhKaN MoToR DoRg nIh xPeR LaH JuGaK.tAkUt tUmBaNg jErK SoB3..
.
p/s: PeSaN BlK PaDa kAwAn2 CiK AbG ItEw, BoBoH MoToR DoRaNg pD KeTa oRg lAiN KeRaNa sAyE TeRsAnGaT RiMaS aPaBiLa d bLoCk~ ;p

DNA - November 11, 2009

Snow, kalau rimas.. bukak la aircond tu.
nanti sejuk sikit bahagian mana yang terasa manas tu. :p

"eS@RLi" - November 12, 2009

KlU X DpT nK MaSoK LaM KeTa..
cAmNeR Nk “oN” KaN AiRcOnD DnA.. ;p

2. nickindajungle - November 11, 2009

snow len kali bagik jer tendangan maut kat motor2 yg wat gitew…hahahaha

DNA - November 11, 2009

hiss Nick ni!
tak baik tau.. orang tu cuma letak kat sebelah je, tak usik apa-apa pun!. esok lusa kalau diorang tendang balik kereta kita macam mana?πŸ˜›

"eS@RLi" - November 11, 2009

dIeR LeTaK bEtUl2 kAt sEbElAh pInTu, x pAt nK BuKaK PiNtU PeR LaGiK Nk mAsOk.. hUhUUU..

kLu dIeR tEnDaNg bAlIk.. KiTeR SeKeH Arr PaLe dIeR.. MiAhAhAAπŸ˜€

"eS@RLi" - November 11, 2009

aHaHaHaa nICk.. KlU D IkUtKaN HaTI yG TgH MaRa nIh.. cAm nK BaKo tRuS JeRk mOtOr tErSeBuT. tP SiB BeK ArI UjAn kAn. sO DiEr cOoL SkEt.. MuAhAhAA..

DNA - November 11, 2009

la, kata Snow drive satria, dan setau DNA satria ni ada 3 pintu kan?
so Snow masuk la ikut pintu ketiga tu..
(kan Snow ni tecik owangnya.. :P)

"eS@RLi" - November 12, 2009

kLu aRi x uJaN DaN KeTa d pArKiNg bLkG BaNgUnAn, SnOw x kEsAh mEnYeLiNaP MaSoK DnA.. tP NiH ArI UjAn, kEtA PlAk d pArK KaT DePaN KeDaI.. Ti jAtUh lAh sAhAm sNoW DnA.. (wAhAhAhAa.. PaSaN) ;p

3. DNA - November 12, 2009

kuang! kuang! kuang….
huhuh…
manyaknya alasan dia ek!
.
Snow.. Snow….πŸ˜€

"eS@RLi" - November 12, 2009

mIaHaHaAπŸ˜€

4. sata - November 12, 2009

naper x tumbangkan jek moto tu snow..
kan senang…x marah pon tuan punya moto tu…
sbb, ku rosak dorg blh tuntut gantirugi….
& org yg baik hati tuk byr gantirugi tu…
x lain x bkn…si DNA la….
sbb dia yg srh dorg blok…..
heeee….

DNA - November 12, 2009

oOo.. bab ganti ruginya semua mintak aku ye sata?
ko pun ahli kelab jugak apa, so mana tanggungjawab ko sebagai bendahari hah?

"eS@RLi" - November 12, 2009

aHaHaHaAA..
IdEa bErNaS NiH.. BoLeY BuAt bATu cInCiN..
kLu tErJaDiK LaGiK SeKaLiK.. XyAh lAh sNoW PeNiN2 PaLe.. TeNdAnG kAsIk tOmBaNg, pAsTuH DoRg lEy mInTaK ClAiM NgN DnA..
mUaHaHaA..

DNA - November 12, 2009

hep!!!
apa ni? jangan diikut idea si’batu cincin’ tu Snow…!
kesian la kat DNA ni.
.
(jangan marah sata…)

"eS@RLi" - November 13, 2009

nApEr nK KeSiAn pUlAk..
KaN KwN2 DnA TuH.. KiRe lEbEy kUrAnG DaH La.. eHeHeE.. ;p

5. DNA - November 13, 2009

huhuhu..
sata, Snow buli aku la! meh la tolong aku kejap!

"eS@RLi" - November 13, 2009

hIksS hIkss..
SaTa pOn bUlI DnA La..
kAn dIeR PuNyEr iDeA NiH.. HiHiHII..

DNA - November 13, 2009

macam mana ni, DNA nak ngadu kat siapa pulak?

"eS@RLi" - November 16, 2009

dna ngadu la kat mak dna.. hikss ^_^

6. sata - November 13, 2009

sapa buli DNA cakap..
cakap cepat…sapa buli ko nih DNA..
oohhh Snow ekk…….

Berani buli DNA ekk…
Apasal buli dia haa…

Meh sini…
aku tolong ko buli DNA nih…
ajar sikit dia tu….

(haa..sapa suh kacau snow x ajak aku)-DNA

"eS@RLi" - November 16, 2009

aHaHaHaHaaAA..
gAnAz iNtRo nYeR.. (cUaK JaP SnOw..) mIaHaHAa..

7. DNA - November 18, 2009

ah sata! ko depan aku je member. bila belakangaku ko korek idong senyap-senyap ek!
.
dah la sata, aku nak cari member lain.πŸ˜›
.
.
“ini la nasib diriku yang malang, tak boleh bersenang lenang.”

sata - November 19, 2009

ilek la bro..
tu pun nk nangih….
aku kaber ko la tu…
klu x nnti snow srh gengster mana tah..
gi warning ko…klu aku…
Ek jek…gertak exsen je tuh…hehe…
(psst nnt snow tau)…

-“hai obat..hai obat mari beli obat klu dh terlmbt x dpt”…

"eS@RLi" - November 19, 2009

gEnG 84 (mIk tHn lAhIr) mUaHaHaHAA..

dUsYuMmm~~

"eS@RLi" - November 19, 2009

KoReK IdUnG??
pEnGuTuR~~ pEnGuTuR~
wAhAhAhAaa..

DNA - November 19, 2009

hiss ko ni sata!
apa ni? koto la sata!!!
.
eh!! jangan dekat! jangan dekat dengan aku…
..lari..

"eS@RLi" - November 19, 2009

dNa lMbT 1 sAaT..
sAtA DaH LaP JaRiK Dier tUh kAt bAjU DnA.. MiAhAhaa..

8. DNA - November 19, 2009

mana ada..
DNA sempat selamatkan diri ni!
.
eh! Snow, apa yang kat tudung Snow tu?
macam..
maacammm..
erk!!!
.
tak mo cakap lah! :p
(pantas sungguh jari-jemari ko tu ye sata.. kat tudung Snow pun ko sempat ehamm! eheemm!)

"eS@RLi" - November 20, 2009

mAnEr AdEr…
HuWaAaaAA…. aPo nIh.. hUwAaAAaAAaA.. sOb3..

9. sata - November 20, 2009

Hai korang nih..
ilek la….
kan aku kasik sikit sorang tu…
snow…

terlebih calit plk…..
DNA… kat kolar blakang ko tu..
bertempek dh…pegi tukar nun…

p/s: padan muka korg…peace..

"eS@RLi" - November 20, 2009

HaPeR RiLeKs2.. TuDuNg nIh tUdUnG YuNa nIh.. mAhAl tAw.. hAk3..
DnA AyUh kItEr bErGaBoNg kOsE, fIrE SaTa nIh..
AhAhAhAaaA.. *gelak org ja’at* ;p

10. sendiri - November 21, 2009

salam cik snow..btol marah ek kat mat motor ni..siap sampai bunyikan hon kete ek..hahaha

"eS@RLi" - November 23, 2009

SaLaM AsYrAf..
AhAkS, ArI TuH MmG TgH HaNgIn.. eHeHeHeE.. ;p

11. DNA - November 25, 2009

BizZZZzzzZz BiiiZZzzZZZz.. BiZZZzzzZZZ…
(sata hangus terbakar akibat gabungan fire DNA dengan Snow)

"eS@RLi" - November 25, 2009

aBiS SaTa.. ReNtUnG.. bOlEy mKn LaGiK nIh..
KuI3..

DNA - November 25, 2009

Snow nak makan ke?
huhuh!!!!!!
.
DNA tak nak la kawan dengan Snow, sebab Snow makan orang…
tatot!

"eS@RLi" - November 25, 2009

sAtA KaN SeJeNiS MaKaNaN..
kAtEgOrI KuIh tRaDiSiOnAl.. ;p

12. DNA - November 25, 2009

ye la.. DNA terlupa la SNow!!
maklum lah, belah selatan ni memang susah nak jumpa orang jual sata.
kena gi pasar malam baru boleh jumpa..πŸ˜€
(maluUu.. :p)

"eS@RLi" - November 26, 2009

mIaHaHaAA..
SnOw pOn bR JeRk tAw sAtA TuH CaMnEr..
LoM PeNaH rAsE LaGiK.. ;p

13. sikkongang - November 26, 2009

“SnOw pOn bR JeRk tAw sAtA TuH CaMnEr..
LoM PeNaH rAsE LaGiK.. ;p”- snow…

geli-gelaman aku bila snow berkata begitu…(terfikirkan sesuatu…)

– Hiappp….BERTUKAR…hahaha….
korang fire x kena la….
yg rentung tu…pokok pisang pak man telo la….

"eS@RLi" - November 26, 2009

HeP!! (fIkIr PeR??)
dUsH-dUsH..
bUzZzz bUZZzzZz.. **FiRe 3 kAlI GaNdA..** bUZZ BuzzzZ~

14. DNA - November 26, 2009

(DNA duduk tepi tengok Snow lawan dengan sata)πŸ˜€

"eS@RLi" - November 26, 2009

aHaHaHaHaAAa..
SnOw mEnAnG AkHiRnYa.. T_T

15. DNA - November 26, 2009

ting! ting! ting!!
(lonceng penamat berbunyi..)
.
pemenagnya.. SNOW!!!!
(macam mana ko boleh kalah ni sata?)

"eS@RLi" - November 29, 2009

hIk HiK hIk..
(SnOw jUaRa yErK)
wAkAkAkaa..

16. DNA - November 29, 2009

macammana Snow boleh menang?
(Snow men ngelat kot!!! :p)

"eS@RLi" - November 30, 2009

sNoW DaH KaSiK JuRi rAsUaH..
eHeHeHeE..

17. sata - November 30, 2009

kemenangan batal..
snow main kotor….
dgn ini scr rasminya..
kemenangan diberikan kpd sata…

p/s: DNA…aku tahu snow maen tipu..tu sengaja x balas…ngeh3..

"eS@RLi" - November 30, 2009

sNoW SaJeR KaSiK CaN TuH.. hAk3

18. DNA - December 28, 2009

.
apa dia!!
rasuah!!! main tipu…
kalau macam ni la. semua kemenagan terbatal!
so sekarang dengan rasminya kemenangan ini berpihak kepada DNA.
muahahhahaa…

"eS@RLi" - December 29, 2009

MiAhAhAhAaaAA..
sEsEnAnG JeRk nK MeNaNg.. nEr lEy.. KeKeKeKEE..

DNA - December 30, 2009

.
DNA kan pengadil.
so.. mesti boleh punya!!!
.
hep!!
kamu nak kemana tu! duduk semula ketempat kamu baik!
(pengadil bagi arahan!)

"eS@RLi" - December 30, 2009

HaH!! *muke terkujat akibat d jerkah*
bAiK~ *jln sambil tunduk.. dok lik kat tempat snow*
waKaKaKAA..

19. DNA - December 30, 2009

.
ha..
macam tu la!!
lain kali jangan cuba melawan ye. kalo tak..
kamu akan tahu padahnya.πŸ˜€
.
(mana pulak si sata ni. lama menghilang.)

"eS@RLi" - December 31, 2009

uHuK3..
xPeR XpEr..
(Ti sAtA SaMpAi nk rePoRt sAmE DiEr…) EkEkEkee..
tuh lah lame dier menghilangkan diri..

20. sata - December 31, 2009

ehem3…
rindu jgk korg kat aku yerk…
ish..sejuk hati ada kwn mcm korg nih..hehe..

cuti panjang bai…tu yg “sepi” jek..
tu lm x jgh….jgn la “buli” snow bai…
ko nih..kang snow “buli balik” kang…
jadi “papadom” ko…leh “histeria” ko nanti.
dh la bai, aku x nk jd “mr spy”.
tgk tu, snow dh jd “jin notti”…
kena “rasukan ablasa” nmpk gayanya..
“jgn tegur” bai..
melalut ke aku nih…ok la bai..
udah2 la tu..1 lg bai…
“jgn pandang belakang congkak”..

p/s: saja melalut…kepala tgh biol…ngeh3..

"eS@RLi" - December 31, 2009

aHaHaHaHaAAAaaAa..
lEy jAdIk DiReCtOr lAh SaTa nIh..
“PiSaU CuKuR” TeRtInGgAl kEw? eKeKeKEE.. ;p

21. sikkongang - January 1, 2010

tu lain story….hehe….

"eS@RLi" - January 2, 2010

eHeHeHeEE ^_^

22. DNA - January 1, 2010

.
eh sata..
ko ok ke ni?
nak aku temankan ke toilet tak?
wkakaakakakka…
.
walkam bek Bro! sunyi la kalo ko tak ada..
si Snow tu asyik sebut nama ko je bila ko tak muncul kat sini..πŸ˜€

"eS@RLi" - January 2, 2010

aHaHaHaAaA..
Eh cHoP!! ChOp!! sNoW Yg aSiK SeBoT KeR, DnA Yg aSiK MeRaCaU PaNGgiL NaMe sAtA?? JeNg3..
eKeKeKeE..

DNA - January 2, 2010

.
eh..
mana ada DNA yang sebut!
bukan ke Snow yang dok sebut-sebut masa sata tak ada ari tu, lupa yek! (sata, dia malu kat ko kot)

"eS@RLi" - January 5, 2010

dNa lA..
dnA SeBoT MaNyAk..
SnOw sEbOt sKeT JeRk.. hIk3
*blush*

23. sikkongang - January 2, 2010

bro…
terima je la hakikat….
yg ko rindu kat aku….
wakakkakaka….

P/s : yer x snow..nk ngelat plk dna tuh..hehe…err…u pun lindu kt i…em2..(kelip2 mata kat snow)

"eS@RLi" - January 5, 2010

bEtOl3.. wAkAkAaa..
P/s: dNa mEmAnG.. AhAhAhAaAAa.. HuRmMmMmmMMMmm.. *snow memalu kucin memandang sata* HaKs!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: