jump to navigation

KeReTa oWh kErEtA.. January 5, 2010

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

Hurmm.. sepanjang 3 tahun hako menggunakan kereta telah banyak jugak berhabis duit. Orang sakap “barang baik mesti lah mahal nak..” sempat lagik pomote iklan PETRONAS ekekekeke..

Namun demikian, hako bersyukur lah jugak. Coz dengan kereta kechik itu jua lah hako lepas ke mana-mana. Dan kereta itu takder lah manja sangat mahukan maintenance yang diluar kemampuan ku.. Mmuahh kat keta.. hak3

2 tahun keta tuh dibeli camana rupe asal darik 1st owner nyer.. Cenggitew lah jugak biler sampai kat tangan hako. Muekekeke.. Masok tahun ketiga, hako “make up” kan lah dier sket.. Tak sampai ati plaks..

Maintenance kereta :-

  1. aircond – 2 kali sudah buat hal termasok servis
  2. ekzos – tukar baru sebab yang lama dah bocor and karat giler (baru sekali)
  3. sensor – selama nih okay. Bebaru nih plaks dier wat hal. Susah lah plaks biler takder. (baru sekali)
  4. lock – pintu hako klu di”lock” and kiter bukak darik luar memang akan terbuka.. giler bahya.. (baru sekali maintenance)
  5. tayar kereta – 2 kali sudah diganti
  6. tinted – baru sekali diganti (black color)
  7. spot rim – tak perlu.. owner lame meninggalkan nyer pada hako.. bagus! miahahaha

Wat mase nih, itew jerk lah kot maintenance-maintenace yang telah hako laku kan. Hako ingat nak beli radio baru lau der rezeki lebih nanti. Yang ada sekarang nih. Old school giler.. ekekeke..

And teringin giler-giler nak “makeup”kan kaler pink pada badan nyer.. Hai.. biler lah dapat menjadi kenyataan *brangan jap* muahahhahhahaaha..


NOTE : kalau dah name nyer perempuan.. perempuan jugak.. hik3

Comments»

1. nickindajungle - January 5, 2010

okess la tuh….
cik nick neh…kete pon tadak lagik…hik3…

"eS@RLi" - January 6, 2010

kEtA CiK NiCk sOk tAh2 lAgIk pOwEr dR KiTeR2 NiH.. sApEr tAw kAn.. EhEhEheeE..

2. ariannalissa82 - January 6, 2010

Wawawa..ini lagi sorang tunjuk ajarku sifu ni…
Memang pandai sangat la menggunakan jari-jemari nyer….
Sila bagi tunjuk ajar yer chekgu…..hihihi

"eS@RLi" - January 12, 2010

AhAkS KaK LiSa nIh..
BoLeY2.. iNsYAAlLaH.. ^^

3. nickindajungle - January 7, 2010

ahaks…cik nick nak bli kete murah jer…
nak bli auto jer….ahahaha

"eS@RLi" - January 12, 2010

aUtO Gi mAhAl..
LaGiK2 MaInTeNaNcE NyEr.. kUi3

4. DNA - January 9, 2010

uik!!
DNA ni ada motot buruk je..
ada sesapa boleh tumpangkan DNA tak?😉

"eS@RLi" - January 12, 2010

DnA..
KiTeR PeNaH NaMpOk kEtA WaJa d bLoG DnA..
hIhIhIhIi..

DNA - January 14, 2010

.
waja..
eh! tak la. itu bukan waja la Snow.
cuba cek balik.😀
.
Bro,ko sebut merah putih je aku dah tau la..
ko tak payah la nak kena kan aku. (kalau Snow, mungkin boleh terkena kot!)
huhuhu..
.
kat sini, taxinye warna-warni tau.. macam pelangi..

"eS@RLi" - January 15, 2010

hepp.. ader laks nk mengenakan snow.. xmo xmo.. ahahaha..
.
yer ker bkn waja.. mcm waja jerk.. kekekeke

5. sikkongang - January 13, 2010

bro…
lu nk tmpg ka…
sng jerk….
ko tggu tepi jln…klu nmpk waja merah putih…
ha..ko lambai la…kompom dier sudi tmpgkan ko…
uppss…sblm tuh…pastikan keta tu ada tulis “TEKSI”
kat atas, tepi (kiri & kanan)….hehe..

p/s: gurau awl thn…peace..

"eS@RLi" - January 13, 2010

miAhAhAhAaaA..
TuH KlU ArEa lEmBaH KlAnG.. mErAh-PuTiH..
lAu KaT KoTa sInGa?? EkEkEkEee..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: