jump to navigation

mAcAm mAnA YeRk? February 12, 2010

Posted by "eS@RLi" in My Life.
trackback

Hallu..

Hako sangat-sangat memerlukan idea darik ur all tok membantu hako menangani problem yang satu nih. Idea ker saranan ker tips ker amatlah dialu-alukan. Masalah hako nih selalu nyer terjadik biler dekat-dekat nak tengah malam. Slalu nyer around 10 lebey hingga ke pukul 11 lebey. Kadang-kadang boley membawa pada jam 12 malam. Hako sangat-sangat tension dan memerlukan pandangan nasihat or apa sahaja lah kerna hako dah tak tahu nak wat camana lagik. Huhuhu..

Masalah problem nyer adalah bagi lah aku tips or ur all leh nasehatkan aku camana caranya nak memilih pakaian sehari-hari tok bekerja! Ahaks! Dah bertahun-tahun hako mengalami problem nih. Asal malam jerk penin nk pilih baju apa nak dipakai pada keesokan harinya. Boley tak? Ahahahaha.. Hako nih plaks jenis yang cepat bosan pada satu-satu baju. Law asik kai baju yang sama jerk nampak tak bertukar ganti laks kan. Law baju yang dah agak-agak lama laks, memang hako tak suka nak memakainya dah. Terasa cam old fashion laks walaupon hako sebenarnya bukan lah seorang yang up to date ngan trend-trend yang terkini dan giler b’fashion~ hadui!

Salah satu tips dari orang yang lebih makan garam darik hako di mana bonda hako sendirik la ehehehe. Beliau mencadangkan hako menyusun pakaian hari isnin pakai baju nih, selasa pakai baju tuh, rabu pakai yang mcm nih, bla bla bla sehingga berjumpa pada minggu berikutnya dan mengulang pakaian tersebut mengikut hari. Dan hako berjaya hanya untuk tempoh 1 minggu setengah jerk and the end problem yang sama datang kembalik iaitu hako boring~ adess..

Pernah jugak terjadik dimana hako dok melangut depan almari sorang-sorang ala-ala bertapa gitew sampai sejam, sejam setengah namun hasil nya tak jugak hako temui. Kadang-kadang adek hako pon dah tak heran dah.. Dah jelik kot ngan pangai hako nih sampaikan dorang ley tidur dulu ngan nyenyak nyer~ isyh3..

Law company yang der uniform, pernah la jugak bekerja ngan organisasi yang beruniform tok staff nyer. Pon masalah jugak! Kain nyer kualiti nyer design nyer punyer lah smart. Cantik!! Tapi bab saiz nyer la plaks.. “s” pon besar gedebak.. dah jadik cam baju pinjam.. ker hako yang kecik sangat? tak tak.. memang saiz “s” dier pon besar. Tanak la hako pakai~ adoi..

Dan selalunya result yang hako dapat biler ilham tak muncul-mucul, hako tarik jerk t-shirt mana yang hako dapat capai lalu “iron”! Settle~ Nasib baik hako keja private dan tidak ditempatkan di HQ. Jadik hako main blasah jerk la.. puas hati aku! Itu pon tak ley lah selalu,  seminggu 2 kali pernah kot. Wakakaka~

Hako rase-rase kan kalau hako kawen ngan tokey kilang pakaian baru settle kot masalah hako nih.. tak gitew? Settle kew ley wat dier papa kedana yerk? Hihihi..

So any idea guys? =.=

Comments»

1. DNA - February 12, 2010

.
apa pulak tanya kat lelaki?
” So any idea guys? =.= ”
.
sebelum tu DNA nak ketawa dulu….
khiiik!! khhiiiiiik!!!! khiiikk!!

2. "eS@RLi" - February 12, 2010

kAsIk iDeA LuR.. PaStUh LaW Nk kEtAwA, KeTaWa lAh.. wAkAkAkaAA..

gUyS = BukAn lAkI PeMpUaN LeY GuNe kEr?? LaW GaY Br lAh tOk oRg lAkI JeRk.. hAhAhAhA.. OpssS~

3. DNA - February 12, 2010

.
uik!!!
dia dah tukar cat la umah dia.. cepat nya!!
mana-mana pun boleh guna…
(DNA tengah taip sat)

"eS@RLi" - February 19, 2010

aHaKs!
PeNiN JaP.. mAnYaK MeNdE IlAnG.. KeNa sEt uP LiK..
=.=

4. DNA - February 12, 2010
"eS@RLi" - February 19, 2010

DnA *blush*
pRiHaTiN NyEr dIeR.. MeKaSeH YeRk.. ^_^

5. cicak SuperTramp - February 12, 2010

Pakai baju kancinglah suasa
Pakai mari Baba-lah Melaka
Biar saya rosaklah binasa
Kerana dia tidak mengapa….yehaaaaa!!!!!

"eS@RLi" - February 19, 2010

NiH CiCaK dR JaPaN TuH KeR..
mAnEr uR PiGi hA BlO.. LaMe tAlAk nAmPaK.. kUi3

6. sendiri - February 16, 2010

kalo sendiri..sendiri ikut mcm yg mak snow suruh tu..buat je baju untuk seminggu keje..lagi sng..seminggu depan baju yang lain lak…

"eS@RLi" - February 19, 2010

DaH WaT DaN TaK BeRjAyA.. ThEhEhEhEE.. =.=

sendiri - February 21, 2010

kalo mcm tu buat je dalam sebulan lagi sng..hihi

"eS@RLi" - February 22, 2010

eHeHeHeHeEE.. cUcAh lOr.. kAn sEnAnG.. ^_^

7. sata - February 27, 2010

dh kamek madah lam blog mek..
x dpt pakai jgk…
x dpt la nk nolong…hehe…

"eS@RLi" - March 2, 2010

dAh bAcA DaH..
XpEr xPeR.. mAiN CaPaI JeRk lA MaNa nK PaKaI.. ^_^


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: