jump to navigation

sUkArNyA MeMaHaMi hAtI NuRaNi sEoRg wAnItA January 21, 2011

Posted by "eS@RLi" in Cinta, Lucu.
trackback

Laki talipon,

Yang oii… Abang kat kedai mamak ni… Awak nak pesan apa-apa?

Bini jawab,

Takmau bang, bini awak diet…

Laki pon balik umah, goyang tangan tak beli apa-apa…

Sampai umah, tengok bini tarik muka moncong mcm cencorot

Siap majuk-majuk… Lari tido bilik sebelah….

Bila laki query balik,

Kan tadi awak yang takmau pesan apa-apa yang oiii….

Bini jawab,

memangla orang kata takmau apa-apa…

Tapi belikan jerla apa-apa….

Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr….

Eh, bini akuni… Yang mana satu nih?

—————————————————————–

Laki talipon bini,

Petang ni awak nak masak apa Yang?

Bini jawab,

Alaaahhh…. Hari-hari kena masak, penatlah bang!

Balik keja ni Abang makan siap-siaplah

Laki pon, balik keje.. Singgah kedai mamak

Tibai nasik beriyani kari kamben baekk punya.

Sampai umah, sendawa bau kamben…

Tiba-tiba… Bini jerit panggil suh makan!

Bang, bini awak masak sambal tumis petai, sama sup ayam,

Sama telur bistik, sama ayam goreng kunyit. Jom makan!!

Si laki terkulat-kulat pandang makanan penuh satu meja,

Sedangkan perut dia dah senak, penuh dengan kamben!

Merajuk lagiiii… Tido bilik sebelah lagi…..!!

Yang, awak ni ada kecelaruan mental ke halusinasi nih?

—————————————————————-

Abangni, kalo dok umah asek sepah umah jerlah!

Bini abang penat tau nak kemas umah semedang

Awat abang tak kuar pi mancing ker… Pi main bola ke…

Pegilah! Pegilah! Saya nak rilek-rilek dgn budak-budak nih

Si laki punyala seronok weeiii….

Dan-dan bangun pi tukar baju, capai talipon, capai kunci keta…

Bila dah siap, kuar bilik…

Tengok hanak bini dah siap-siap pakai baju lawa…

Bangggg, bini awak sama hanak-hanak ikut awak eh?

—————————————————————-

Bang, ujung mingguni balik kampung nak?

Abang keja lah yang….

Abang hantar bini abang dgn hanak-hanak dah la bang,

Pastu abang balik la KL balik

Lepas dah hantar hanak bini balik Parit Buntaq,

Esoknya, laki pon start keta… Nak balik KL.

Baru sampai Taiping, talipon berbunyi… Bini dia talipon.

Abang bila nak balik ambik kitorang bang?

—————————————————————-

Abang ni asyik tengok tibi jer dari semalam tau

Abang tak kesian bini abang ker…

Dah kelupas-kelupas kulit jari tau.. Asik basuh kain jer

Abang tulungla lipat banjaran Himalaya dalam bilik rahsia tu bang…

Laki pon, dengan muka rebel…. Masuk bilik rahsia… Lipat kain

Sekali, bini masuk bilik nak usha line… Tetiba jer kena petir

plak..

Apa awak lipat kain mcm ni banggg?

Kenapa sudut kanan tak align dgn sudut kiri nih?

Kenapa kolar baju ni awak lipat ke dalam?

kenapa spender ni awak lipat tiga?

kenapa? kenapa? kenapa?

—————————————————————

Nah hambik anak ni bang… pakaikan pampers, pakaikan baju…

bini abang nak mandikan hanak yang sorang lagi….

Nak bagi pakai baju mana ni Yang…? <— laki tanya

Alah abangni… kan baju anak ada 8 bakul tu…

pakaikan jerlah baju mana-mana pon…

bukan ada org nk tengok ponnn…

Bila bini tengok, anak dah siap pakai baju….

Apa pesen baju abang bagi budak ni pakai bangggg!

Apsal seluar kunin, tapi baju kaler merah?

kalau orang tengok, nanti orang ingat anak kita sami ha…

———————————————————-

Kesian lelaki… otak lurus sgt… xleh bengkang bengkok sket.

HAHAHAHA

Comments»

1. IeYza AzMiEy - January 24, 2011

start baca dah gelak guling2 dah ni ha, adoyai… bila mau habis rasa mau hentak2 jerk PC… klako giler la cik snow… kesiannya somi dia dpt bini cenggitu… adoyai!
Ppuan mang cenggitu kew?? tak semua kan???

"eS@RLi" - April 14, 2011

ieyza – pempuan kan suke guna ayat kiasan.. org laki selalu nyer x paham.. miahahhaa..

2. Muhammad Al-Afiq - January 27, 2011

Bismillah…
As-Salamu-‘Alaiki…
erm.. sape tulis?

"eS@RLi" - April 14, 2011

sayer dpt dr mail.. ;p


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: